LKS VM i Spania
Katrine Lunde stod fenomenalt i det norske målet i kampen mot Romania, hun ble også kåret til banens beste.

Håndballjentene ble gruppevinnere i VM

Det stod om gruppeseier i tirsdagens kamp mot Romania, hvor Norge storspilte og vant 33-22.

Norge hadde to sterke seire i bagasjen før den siste kampen i gruppespillet mot Romania tirsdag kveld. Lagene spilte om gruppeseier i gruppe C.

I det norske laget har Malin Aune, som kom ned til Castelló i helgen, kommet inn på høyrekant. Av de totalt 18 spillerne i troppen blir 16 tatt ut til hver kamp, og i kampen mot Romania var det Rikke Granlund og Emilie Hovden som stod over.

Romania satte kampens første mål, men like etter kom Norge med sitt første. Det ble jevnt i de første minuttene, men etter fem minutter stod det 4-3 til de norske jentene.

Det stod 4-3 i rundt syv minutter, i en periode hvor det var flere tekniske feil og noe slurv fra begge lag, før Romania utlignet til 4-4 tolv minutter ut i omgangen. Katrine Lunde reddet både straffe og flere returskudd for Norge i denne perioden, men også den rumenske målvakten stod godt og gjorde det vanskelig for de norske jentene.

Like etter halvspilt omgang kom Norge foran med to på stillingen 7-5, men bare noen minutter senere hadde de norske jentene økt til en tremålsledelse.

Fem minutter før pause kom Norge fire foran, og like etter fem mål foran på stillingen 16-11. Veronica Kristiansen avsluttet omgangen med et underarmsskudd rett i mål, som ga stillingen 17-11 og en seksmålsledelse til pause.

Stine Bredal Oftedal viste seg frem i første omgang, og satte totalt fem mål i tirsdagens kamp mot Romania. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge startet godt i andre omgang og kom foran med åtte mål like før det hadde gått tre minutter. Da var stillingen 20-12. Bare et par minutter senere var de norske jentene foran med ni mål.

Like før halvspilt omgang ledet de norske jentene 25-15, da begynte Romania sitt syv mot seks-spill i angrep. Romania fikk redusert ledelsen til åtte mål, men det tok ikke lange tiden før Norge igjen var foran med ti.

Norge beholdt timålsledelsen til det bare var sekunder igjen på klokken, da økte den til elleve mål. Kampen endte med gruppeseier til Norge etter seier 33-22 over Romania.

Landslagssjef Thorir Heirgeirsson hadde dette å si til TV 3 og Viaplay etter kampen:

– Vi kommer bra i gang fra start. Forsvaret er rimelig bra, men vi gir litt for mange returer og kaster vekk litt for mange baller i angrepet. Jevnt over er det riktig godt jobbet, sier han.

I hovedrunden møter Håndballjentene Puerto Rico, Sverige og Nederland. Første kamp i hovedrunden blir mot Puerto Rico, torsdag 9. desember. Norge går inn i hovedrunden med fire poeng.