Annonse:
Billettsalg til Elverum - Barca i Håkons Hall
Annonse:
Billettsalg til Elverum - Barca i Håkons Hall

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Benken
Jubel på benken under semifinalen mot Spania fredag.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Drømmefinale i VM mot Frankrike

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Håndballjentene gjør seg klar for drømmefinalen søndag.

Håndballjentene har spilt strålende både i kvartfinalen mot Russland og semifinalen mot Spania. Og søndag venter en tøff finale mot Frankrike som er et av de beste lagene i verden. I EM i fjor ble det sølv og i OL gull på de franske jentene. 

Dykker man litt ned i statistikken, ser vi at lagene har møttes 97 ganger. Norge har vunnet 73 av dem, tapt 20 og spilt fire kamper uavgjort. I finalesammenheng har lagene møttes fire ganger. Håndballjentene vunnet flest med seier i tidenes finale i 1999, samt i 2011 og 2020, mens Frankrike tok pokalen i 2017.

Men dette er en helt ny kamp og tidligere meritter teller ikke når finalen kastes i gang kl. 17.30 i Granollers. Da handler det om hvilket lag som er best forberedt og til å finne ut av motstanderen. To ting er de norske jentene enige om, det blir en tøff kamp og det blir ikke mange mål, for det pleier det ikke å bli i disse kampene.

Håndballjentene er gode til å forberede seg til viktige kamper. Lørdag tok de seg tid til litt mingling med mediene, og Nora Mørk fikk spørsmålet om hvordan Frankrike skal stoppes søndag.

- Det er viktig at vi er tette bakover, de har mange gode individuelle spillere. Jeg synes at Danmark gjorde en god jobb mot dem i semifinalen, og vi skal de på den kampen og bruke den godt i forberedelsene. Ellers synes jeg vi har et bedre angrep enn Danmark og Spania, forteller hun.

Også Vilde Ingstad er opptatt av forberedelser og detaljer.

- Dette er to lag som kjenner hverandre godt, og spillerne har møtt hverandre mange ganger tidligere, så det blir helt sikkert en taktisk kamp. Derfor er detaljene i forberedelsene viktige og vi må legge konkrete planer, sier hun.

Svaret på hvem som blir verdensmestre i 2021 kommer i morgen kveld i syvtiden. Kampen kastes i gang på TV3/viaplay kl. 17.30. Hvem som vant sist spiller ingen rolle, det er søndag man kan bli verdensmester.

Les mer om Håndballjentene, på Facebook, Instagram eller Håndballjentene på SnapChat.