Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LM02 Trenerteam
Trenerne Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzen måtte se U-gutta tape mot Spania.
Foto: Per-Åge Eriksen

Tap for U-gutta i Spania i siste kamp

U-gutta spilte lørdag sin siste kamp i ScandIberico-turneringen som endte med 39-28 tap mot Spania.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

U-gutta (LM04) er denne samlingen delt i to, halvparten spiller landskamper på Færøyene, mens den andre halvparten er i Spania og spiller den tradisjonelle Scandiberico-turneringen. U-gutta i Spania har hatt en strålende start i Scandiberico-turneringen etter seier mot Portugal og Sverige. I den siste kampen var det Spania som stod på motsatt banehalvdel.

Spania kom best i gang og gikk opp i ledelsen 5-1 etter bare fire minutter. Både Norge og Spania kjørte høyt tempo fra start, men det var spanjolene som klarte å omsette sjansene sine til mål. Etter kun seks minutter måtte derfor Norge se seg nødt til å ta en timeout på stillingen 7-2. U-gutta slet med å få tak på de spanske spillere, som etter femten minutter var i ledelsen 14-5. Ungguttene fra Spania fortsatte å kjøre fart mot Norge, som ikke klarte å ta igjen spanjolene. Etter 25 minutter hadde Spania allerede klart å sette 20 baller i mål, mot Norges 10. Lagene gikk til pause på stillingen 21-10.

Spania beholdt styringen etter at andre omgang ble blåst i gang og hadde etter 37 minutter kommet opp i en 15 måls-ledelse på stillingen 27-13. Norge klarte ikke å ta innpå denne ledelsen, og etter 20 minutter lå gutta under på stillingen 34-21. Spanjolene ble rett og slett for sterke for nordmennene. Til tross for tidvis gode prestasjoner av Norge, og en god sluttspurt, måtte de til slutt se seg slått av et sterkt spansk lag. Stillingen ble til slutt 39-28.

Trener Johnny Jensen sa følgende etter tapet:

- Vi spiller ingen god kamp i dag. Vi gjør alt for mange tekniske feil mot et veldig bra lag. Så tror jeg at mange av våre spillerne var slitne og ikke orket å være helt på topp.

KAMPFAKTA

Scandiberico – U-gutta (LM04)

Spania – Norge 39-28 (21-10)
Quijote Arena, Spania

Norges lag og målscorere: Lars Thomas Line 5, Lasse Sunde Lid 5, Patrik Helland Anderson 4, Kasper Bjanes Iversen 3, Jonas Johansson-Kjellerød 3, Herman Haver 3, Fredrik Urquizo Venemyr 2, Even Haugli 1, Lars Erik Larsen 1, Henrik Hestbek Nielsen 1, Henrik Aleksander Ropstad, Endre Svåsand, Henrik Ibsen, Sebastian Reiersen, Torger Edland

Spanias toppscorer: Ferran Castillo Oliveras, 5 mål

Utvisninger: Spania 4x2 minutter, Norge 4x2 minutter 

Les mer om LM04 (U-gutta)