Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Benjamin Berg LM02
Benjamin Berg og resten av Juniorgutta leverer en morsom håndballkamp. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.
Foto: EHF

Solid seier for Juniorgutta i Polen

Juniorgutta har spilt kamp i Polen, og leverte to gode omganger og vant til slutt kampen 29-22.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er jevnt de første minuttene av kampen i Polen. De polske guttene spiller 7 mot 6, men det utnytter Juniorgutta (LM02) godt. De tar raske avkast og får flere enkle scoringer uten keeper i mål. Etter fem minutter er stillingen 3-3. Guttene løfter seg ett hakk de neste fem minuttene, og er så raske i beina at Polen ikke følger med. Etter halvspilt omgang står det 9-5 til Norge. Nå tar det lang tid mellom hver gang Polen scorer, og de sliter med å løse det norske forsvaret. Keeper Hans Gran står meget godt bak i mål, og redder blant annet flere straffer. De norske guttene spiller fin håndball både fremover og bakover, og går til pause i ledelsen med stillingen 15-8.  

Det blir litt rot i starten av andreomgang, men Juniorgutta henter seg fint inn. De fortsetter det gode spillet, og 7 mot 6-spillet til Polen ser ut til å gagne våre gutter. Fem minutter ut i omgangen har Juniorgutta økt ledelsen ytterligere til 18-9. Det blir mange kontringer, og andreomgangen blir aldri særlig spennende. Ti minutter før kampslutt leder Juniorgutta med ti mål, og til tross for en liten opphenting av Polen, ender kampen til slutt 29-22.

Trener Vidar Gjesdal er fornøyd med kampen, og oppsummerer den slik:

– Vi gjør en veldig bra kamp bakover og har solid målvaktsspill hele kampen. Vi tar initiativet tidlig og er foran med ti mål på det meste. Flere debutanter som kommer bra fra det, og generelt en solid jobb av alle sammen. Litt mer rotete etter pause der vi spesielt brenner for mange åpne sjanser. Det vil vi gjerne rette opp i morgen.

Neste kamp er altså allerede i morgen, og da møter de Polen til returkamp. Kampen begynner kl. 18, du kan se den på YouTube.

KAMPFAKTA
Juniorgutta (LM02), landskamp
Polen-Norge 22-29 (8-15)
Hala Widowiskowo-Sportowa, Polen
Norges lag og målscorere: Sverre Ottesen (4), Fredrik Tobias Syversen (4), Tord Lea Knutsen (4), Johannes Gurrich (3), Herman Langeland-Knudsen (3), Benjamin Berg (2), Mads Presterud Ødegaard (2), Erlend Johnsen (2), Aksel Hald (1), Jakob Falk Lorentzen (1), Henrik Rifseim (1), Magnus Stølefjell (1), Jakub Petrzela (1), Sivert Jonson Tryggestad, Nicolai Horntvedt Kristensen, Hans Gran, David Kalvø Valderhaug, Linus Högdahl
Polens toppscorer: Dawid Reichel og Igor Graczyk, begge med fire mål
Utvisninger: Norge 1x2 minutter, Polen 6x2 minutter.

Les mer om Juniorgutta her.