Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210730-OL-Tokyo-Per-Morten-Sødal-foto-ihf.jpg
Per Morten Sødal var dommerobservatør og kampansvarlig under OL i Tokyo.
Foto: IHF

Sødal utnevnt som ny dommersjef i IHF

Per Morten Sødal ble i helgen valgt inn som dommersjef i Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 6. november ble IHF-kongressen avholdt i digitalt format. Blant sakene på agendaen var valg til flere ulike verv, deriblant dommersjef, eller «Chairperson of the Playing Rules and Referees Commission», som den engelske tittelen er. Valget falt på delegat og lektor for IHF og EHF, Per Morten Sødal.

- Først og fremst er det en stor oppgave. Det er jeg veldig ydmyk for, samtidig som jeg selvfølgelig setter stor pris på tilliten som er vist meg, sier han.

Vervet som dommersjef handler blant annet om å legge til rette for at dommerne kan gjøre best mulige prestasjoner, på det rent faglige, kampledelse, kommunikasjon og avgjørelser.

- Vi skal fortsette den gode jobben som er gjort med å finne kriterier som gjør dommeravgjørelsene mest mulig forutsigbare. Derfor er et tett samarbeid med "trenerkommisjonen" helt nødvendig. De gir oss ikke bare innspill som forbereder oss på nye trender i spillet, men er også viktige bidragsytere for å få best mulige løsninger og avgjørelser. Dette har jeg sett som en stor styrke i IHF de siste årene, og det skal selvfølgelig fortsette.

Videre er målet å rekruttere flere dommere av begge kjønn. Med flere lag i VM og yngremesterskapene, øker også behovet for flere dommere. Samtidig skal toppdommerne få nok tid til å gjøre gode forberedelser.

- Å være IHF-dommer betyr at du er blant de "beste av de beste". Kvalitet skal stå i høysetet. 

President i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio, kommer med sine lykkeønskninger.

- Dette er et nytt eksempel på at NHF får internasjonalt gjennomslag i form av personer i sentrale verv. Jeg vil gratulere Per Morten Sødal med tilliten, og ønske ham lykke til med de spennende oppgavene som venter.

Mer om dommer