Emilie Hovden
Emilie Hovden ble Storhamars toppscorer med 10 mål. Bildet er fra en tidligere kamp.

Seier til Storhamar i første kvalifiseringskamp

Storhamar vant 31-27 i det første av to oppgjør mot SCM Gloria Buzau i kvalifiseringen til European League.

Søndag kveld var det duket for Storhamars første kamp i kvalifiseringen til European League denne sesongen. De møtte rumenske SCM Gloria Buzau i det første av to oppgjør i 3. kvalifiseringsrunde, og vant 31-27 etter en jevn og spennende kamp.

Storhamar kom best i gang i Boligpartner Arena og gikk rett opp i ledelsen, en ledelse de beholdt gjennom hele omgangen. De norske jentene spilte fin håndball, spesielt i forsvar, og fortsatte å øke forspranget utover i omgangen. Etter 25 minutter stod det 15-10 på tavla. Da økte SCM Gloria Buzau intensiteten, og mot slutten av omgangen scoret de fire ganger på rad. Dermed ledet Storhamar kun med ett mål til pause, 16-15.

To minutter inn i andre omgang var det gjestene som var i ledelsen. 16-15 ble til 16-17, før VM-aktuelle Emilie Hovden utlignet til 17-17 på straffekast. Deretter gikk Storhamar igjen opp i føringen, og lagene fulgte hverandre tett. Rumenerne jaget stadig ett eller to mål bak, og utlignet ved flere anledninger. De ti siste minuttene dro Storhamar ifra, og kampen endte 31-27.

Emilie Hovden ble kampens toppscorer med 10 mål. I tillegg stod Betina Riegelhut frem i angrepsspillet til Storhamar, og bidro med 7 scoringer.

Søndag 21. november kl. 10 møtes lagene igjen. Sammenlagtvinneren går videre til gruppespillet i European League.