Vilde Ingeborg Johansen ble kåret til Norges beste spiller.

Seier for rekruttjentene i Tsjekkia

Norges rekruttjenter vant 30-25 over Island, da de møttes til dyst i Tsjekkia torsdag kveld.

Mens Håndballjentene er i Bergen og forbereder seg til VM, har rekruttjentene samling med 18 spillere i Tsjekkia. Der møter de henholdsvis Island, Tsjekkia og Sveits, i det som er disse tre lagenes VM-oppkjøring.

Island var altså rekruttjentenes motstander, i en kamp der Norge førte stort sett hele kampen.
I noen perioder lugget det riktignok litt, blant annet i forsvarsspillet i første omgang. Det fikk man imidlertid gjort gode justeringer på i pausen, og i andre omgang ble disse utfordringene løst godt.

I andre omgang hadde Norge en god periode fra start, og ved omtrent halvspilt omgang var de foran med hele 9 mål.
De siste 12 minuttene ble imidlertid av det labre slaget sett med norske øyne, og denne siste perioden vant Island med fire mål.

Det holdt allikevel ikke til seier for øyboerne, og Norge tok hjem en femmålsseier.

Trener Joar Gjerde var godt fornøyd på telefon fra Tsjekkia:
- Vi er godt fornøyde totalt sett med denne kampen, vi vant med fem mål, og fikk mange gode referanser på det vi har jobbet med på trening. Vi gjør noen feil, og særlig den siste perioden hvor vi tapte med fire mål må vi hjem og se mer av på video. Ellers er det et godt lag vi har med oss her nede, med mye internasjonal rutine!

Fredag venter Tsjekkia for de norske rekruttjentene, før Sveits er motstander på lørdag.

Island - Norge rekrutt 25-30 (11-14)
Cheb, Tsjekkia

Norges lag og målscorere: Andrea Austmo Pedersen (Våg Håndball Elite), Live Rushfeldt Deila (Sola HK), Tonje Enkerud (Viborg HK) 2, Anniken Obaidli (Storhamar Håndball) 6, Tuva Ulsaker Høve (Våg Håndball Elite) 3, Sunniva Amalie Næs Andersen (Våg Håndball Elite), Thale Rushfeldt Deila (Molde Håndball Elite), Vilde Kaurin Jonassen (Våg Håndball Elite) 2, Malin Aune (CSM Bucuresti) 4, Vilde Ingeborg Johansen (Herning-Ikast Håndbold) 3, Ingvild Bakkerud (Herning-Ikast Håndbold) 3, Emma Holtet (Tertnes Elite), Karine Emilie Dahlum (Våg Håndball Elite) 3, Ragnhild Valle Dahl (Våg Håndball Elite) 1, Marta Tomac (Våg Håndball Elite) 3, Marie Skurtveit Davidsen (CSM Bucuresti).
Islands toppscorer: Thea Imani Sturludottir - 8.
Utvisninger: Island 1x2 minutter, Norge rekrutt 3x2 minutter