NM-finalen 2020
Elverum ble norgesmester i 2020 og har spilt seg til nok en finale.

ØIF Arendal og Elverum spilte seg til NM-finale

Det ble spenning til siste sekund i semifinalen mellom Drammen og Elverum.

I Drammenshallen var det fullsatt på tribunene med trommende elverumssupportere på plass for å støtte den regjerende norgesmesteren. Lagene fulgte hverandre til midtveis i omgangen, og gjestene skaffet seg en tremålsledelse.. Men drammensgutta ga ikke opp. Begge lag spilte hurtig håndball, og et par kjappe kontringer fra hjemmelaget gjorde at de pustet gjestene i nakken igjen. Like før pause innhentet Drammen hele ledelsen, og de kunne gå til pause på stillingen 18-17.

Spenningen vedvarte etter hvilen, og de nesten 2.000 supportere fra begge leire hadde mye å juble for. Ti minutter før slutt ledet Elverum med to mål - tre mål, to mål. Veteran Gøran Sørheim gikk foran og reduserte til et mål seks minutter før full tid. Børge Lund tok time out, og det var duket for en meget spennende innspurt. Drammen utlignet, Elverum scoret, Drammen tok time out, men tiden rant ut på stillingen 31-32. Dermed er Elverum klar for sin fjerde NM-finale på rad.

Semifinale NM menn

Drammen – Elverum 31-32  (18-17)

Toppscorer Drammen: Gøran Sørheim 8 mål
Toppscorer Elverum: Eric Johansson 7 mål
Utvisninger: Drammen 3x2 min. Elverum 3x2 min

Kamprapport

Den andre semifinalen mellom Fjellhammer og ØIF Arendal åpnet med en scoring av hjemmelaget som hadde føringen helt til de fikk en tominutters utvisning etter 16 minutter spill. Den perioden benyttet gjestene seg til å komme litt foran i målprotokollen. De skaffet seg etter hvert en tremålsledelse, men den glapp, og det sto 13-13 til pause.

Etter hvilen kom veteran Eirik Heia Pedersen på banen for ØIF, han scoret et par kjappe, og Fjellhammer måtte ta time out allerede etter fem minutter. Da var det tre mål opp til gjestene. I den neste perioden slet hjemmelaget med å få ballen i mål, dermed kunne ØIF sakte, men sikkert å dra ifra – godt hjulpet av gode målvaktsredninger av Kristjan Jurisic.

Det unge laget fra Fjellhammer ga aldri opp. Men sørlendingene holdt avstanden kampen ut og vant til slutt 30-24.

Fjellhammer – ØIF Arendal 24-30 (13-13)

Toppscorer Fjellhammer: Sondre Gjerdalen og Alexander Mitrovic, 5 mål hver.
Toppscorer ØIF Arendal: Richard Harry Marc Lindström og Olaf Richter Hoffstad, 6 mål hver.
Utvisninger: Fjellhammer 3x2 min. ØIF Arendal: 4x2 min.