Simen Holand Pettersen
Simen Holand Pettersen ble Norges toppscorer mot Nederland med ni mål..

Målfest da Norge beseiret Nederland 40-29

Håndballgutta leverte en solid kamp mot Nederland til tross for at noen av stjernespillerne satt på tribunen.

I torsdagens kamp mot Danmark ble det tap 28-31 for Håndballgutta. Da var Sander Sagosen dominerende, men i hans fravær tok Simen Holand Pettersen ansvar på bakspillerplass mot de oransje. Han ble Norges toppscorer med ni mål.

Da dommerne blåste i gang kampen, var det kun to spillere fra startoppstillingen mot Danmark som sto på banen. I en kamp der Sander Sagosen, Harald Reinkind og Torbjørn Bergerud fikk hvile, fikk vi se bredden i det norske herrelandslaget.

De norske gutta fikk en noe trøblete start på første omgang, og Nederland hang med på notene de første minuttene. Christian Berge måtte endre forsvarsoppstillingen etter at Petter Øverby fikk sin andre utvisning før ni minutter var spilt. Etterhvert våknet de norske gutta til, og etter tolv minutter hadde de skaffet seg en firemålsledelse.

Håndballgutta dro ytterligere fra i siste halvdel av omgangen. Alexander Blonz var sikker både fra kanten, på kontringer og fra straffemerket. Både Kent Robin Tønnesen og Simen Holand Pettersen viste seg fram på bakspillerposisjon. Etter 30 minutter spill hadde Norge opparbeidet seg en syvmålsledelse, og de kunne gå til pause på stillingen 20-13.

Nederland hang med i første delen av andre omgang, men klarte ikke å ta igjen noe særlig av forspranget Norge hadde skapt før pause. Sander Drange Heieren leverte en solid omgang mellom stengene, samtidig som de norske gutta satte ballen i mål i andre enden av banen.

På det norske laget var det mange spillere som meldte seg på. Christoffer Rambo viste fram skuddarmen sin, Magnus Gullerud satte sine fire sjanser i mål og Kevin Gulliksen viste at han er et sikkert kort på høyrekanten med sine åtte scoringer. Debutant Eskild Dahl Reitan leverte også en god kamp og endte på tre scoringer. Norge vant til slutt kampen komfortabelt med 40-29.

Tidligere lørdag beseiret verdensmester Danmark de franske olypmiske mestrene med 31-26.

Norge spiller siste kamp i Gjensidige Cup søndag 7. november kl. 16.45. De møter OL-vinnere Frankrike og du kan se kampen på TV 2/ TV 2 play.