Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landskamp mot Færøyene
Emil Havsgård ble Norges toppscorer med 12 mål.
Foto: Svein André Svendsen

Knepent tap for U-gutta mot Færøyene

Det ble en jevn kamp da U-gutta møtte Færøyene, men det holdt ikke helt inn for nordmennene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halvparten av U-gutta (LM04) splite i dag sin andre kamp mot Færøyene. Resten av laget er i Spania for å spille ScandIberico-turneringen. Etter et tremålstap i første kamp var gutta klare for revansje i den andre møtet.  

Etter å ha ligget syv mål bak etter første omgang i torsdagens kamp, leverte U-gutta en langt sterkere førsteomgang denne gangen. Etter halvspilt førsteomgang hadde Færøyene opparbeidet seg en tremålsledelse. U-gutta fortsatte å kjempe og seks minutter senere hadde de tatt igjen ledelsen. Færøyene dro noe fra mot slutten av omgangen, og til pause lå de norske gutta under med to mål på stillingen 17-15.

I andreomgang var det jevnt, men Færøyene skaffet seg stadig en ledelse på både to og tre mål. De norske gutta viste mye godt spill, men slet med å komme helt à jour med Færeøyene. Først da det var igjen seks minutter satte Norge utligningsmålet. Det ble noen spennende sluttminutter, men da Færøyene gikk opp i en tomålsledelse med 90 sekunder igjen på klokka, begynte det norske laget å få dårlig tid. U-gutta gjorde det de kunne for å ta igjen ledelsen, men det endte til slutt 32-29.

Trener Kristoffer Froestad synes kampen var en positiv opplevelse og sier dette på telefon fra Færøyene etter kampslutt:

- Det var en jevn kamp hele veien. På slutten taper vi med tre mål fordi vi satser alt på å prøve å ta dem igjen. Vi har fryktelig mange muligheter gjennom kampen til å komme opp på uavgjort, men vi brenner sjansene. Jeg synes vi spiller fint, og vi spiller en bedre kamp en torsdag. Men vi taper for mange dueller bakover, og de har en spiller som scorer 14 mål som får lov til å dominere hele kampen. Framover spiller vi bedre en sist og vi klarer å løse forsvaret deres. Emil Havsgård spiller en veldig god kamp og skaper mange sjanser for seg selv og de andre. Guttene er flinke til å ta tilbakemeldinger, men vi mangler den siste viljen i alle taklinger for å ta seieren i dag, oppsummerer han.

KAMPFAKTA
LM04
Færøyene - Norge 32-29 (17-15)
Høllin á Hálsi, Torshavn, Færøyene

Norges lag og målscorere: Jonas Fjæreide Fyllingen (Sotra), Jarle Halden (Fyllingen), Marius Olseth (Nærbø IL) , Preben Gram (Runar IL) 2, Niklas Gjerde (Bækkelaget SK), Lasse Døsen (Sandefjord Håndball), Jesper Edland (Nærbø IL) 1, Henrik Hartz Hagen (IL ROS) , Mikkel Solheim (Langhus IL)2, Emil Havsgård (Bækkelaget SK) 12, Kristian Strøm (Runar IL) 2, Jesper Røisland (Viking HK) 6, David W. Alstad Haugstvedt (IL Jardar) 1, Axel Skaarnæs (Bækkelaget SK) , Eivind Wassend (Konnerud IL), Daniel Ryengen Ny (Fjellhammer IL)3 , Oskar Engeset-Nordanger Knutsen (Gummersbach).
Færøyenes toppscorer: Oli Mittun - 14
Utvisninger: Færøyene 3x2 minutter, Norge 2x2 minutter.

Les mer om U-gutta (LM04)