Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Herøy IL har startet opp håndballaktiviteten etter 10 år.
Endelig håndballaktivitet: Noen av initiativtakerne og barna som gleder seg til å begynne med håndball.
Foto: Svein Lundestad/Herøyfjerdingen

Håndballaktivitet på øya etter 10 år uten

Stor suksess da Herøy IL startet med håndballaktivitet igjen i forbindelse med Kast ballen-perioden.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skoler over hele landet har lagt ned en formidabel innsats i Kast ballen-perioden for å få barn på 1.-3 trinn til å leke med ball på skolen. Som følge av det, har idrettslag i nærmiljøene kunnet glede seg over mange nye håndballspillere på laget. Blant dem er Herøy IL. De har ikke hatt håndballaktivitet i klubben på 10 år – før nå. 

- Det var absolutt populært med håndball her for 10 år siden, for både tilskuere og spillere, men det ble med det kullet. Siden har håndballene ligget i skapet og samlet støv. Det var rett og slett på tide å få liv i et nytt tilbud, sier Renate Kaspersen, leder i Herøy IL. 

Hun takker «ei flink dame som har vært med på dette før», et par tilflyttere og Kast ballen-tiltaket for at det nå er håndballaktivitet på øya.

- Pandemien har virkelig skapt et savn for aktivitet og sosialisering for mange, og flere har falt av. Det er derfor viktigere enn noen gang å engasjere og legge til rette for idrett – i alle former. All ære til Kast ballen-tiltaket som virkelig kom i rett tid og fikk oss i gang! 

Idrettslaget har brukt sin egen Facebook-side, oppslag i lokalavisen og ranselpost fra Kast ballen som rekrutteringstiltak.

- Vi satte mye lit i Kast ballen-perioden på skolen for å engasjere barna, og sammen med informasjonen vi ga ut, spredde nyheten seg raskt. I etterkant har vi i hovedsak brukt Facebook som kommunikasjonskanal, da interessen har vært såpass stor. En ting vi har fokus på, er at alle som ønsker å trene med oss skal ha tilgang på utstyret de trenger for å spille håndball, og muligheten til å komme seg til og fra hallen, noe som kan være en utfordring, sier Renate.

Foreløpig har Herøy startet opp lag for barn på 1.-3. trinn, samt en treningsgruppe for voksne, og responsen har vært over all forventning.

- Det var mye positivitet over et «nytt» og spennende tilbud i forkant av oppstarten. Vi hørte at flere barn gledet seg til trening, men at det skulle komme 30 lovende håndballspillere på første trening var virkelig langt over forventning. Oppmøtet ligger fortsatt på mellom 20-30 spillere flere uker etter start, og enda dukker det opp nye fjes. Det er utrolig kjekt at så mange vil gi håndball en sjanse!

Les mer om Kast ballen her