Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201027_Zarko-Pejovic,-Flint_Foto-Flint_640x360px.jpg
Foto: Flint

Fantastisk på treningene - for ujevne i kampene

Flint hadde trolig ligget høyere på tabellen hvis de hadde fått poeng for treningene sine.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Tonje Larsen i fjor sa takk for seg i Flint fordi hun skulle inn som landslagsassistent, overtok Zarko Pejovic som ny hovedtrener. Det endte med en niendeplass i den avbrutte serien. "Strukturen over tid skal gi resultater", sa bosnieren da handball.no intervjuet ham.

Hva sier han nå når Flint ligger nest sist, men likevel bare tre poeng fra trygg plass?

- Vi mistet seks spillere etter forrige sesong og har måttet begynne litt på nytt igjen. Noen ganger går det litt saktere enn forventet. Vi har tapt noen kamper med små marginer, men sånn er det gjerne når du har et lag der de fleste har liten erfaring fra eliteserien, sier 38-åringen, som imidlertid ser et potensiale.

- Vi er fantastiske på trening! Hadde vi greid å ta med oss det til kampene, ville det sett langt lysere ut. Vi må prøve å roe oss ned litt. Kose oss på banen. Men jeg er sikker på at treningen og innsatsviljen over tid vil gi resultater. Vi vil være bedre andre halvdel av sesongen, lover Pejovic, som hittil har hanket inn fem poeng med jentene sine: 24-21 over Byåsen og 26-25 over Fredrikstad - begge på bortebane. I tillegg er det blitt 26-26 borte mot Oppsal. Venstrekant Andrea Varvin har bidratt godt og ligger på niendeplass på toppscorerlisten med 61 fulltreffere.

- Hvordan ser du på målet om å nå sluttspillet?

- Målet er å bli blant de åtte beste. Vi skal i alle fall unngå å rykke ned, sier mannen med tre landskamper.

Til Norge kom han i 2014. Han vet at det er opp til ham selv og assistent Marianne Iversen å heve laget. Flint er ikke bemidlet til å kjøpe inn nye spillere for å heve kvaliteten. Klubben må selv utvikle jenter til A-laget. Og med de økonomiske og sportslige utfordringene Tønsberg-klubben står overfor, er Pejovic forsiktig med å snakke om langsiktige mål. Det kortsiktige er han mer klar på.

- Vi må få inn litt mer stabilitet - både mentalt og i prestasjonene. Og så må jentene glede seg til å spille foran eget publikum. Vi har tatt alle poengene våre på bortebane. Det er litt uvanlig, konkluderer Zarko Pejovic.

Det blir ikke så lett å følge opp bortefangsten onsdag kveld. Da venter tabelltoer Storhamar i Hamar, men søndag kan sesongens første hjemmeseier være innen rekkevidde. Da kommer Follo, som for øyeblikket ligger nederst på tabellen.

På tide å ta med treningsferdighetene til kamp, Flint!

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.