Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640_dommer_sekretariat_tominutter.jpg

E-læringskurs for tidtakere og sekretærer

Pleier du å sitte i sekretariatet under kamp? Da bør du ta vårt innføringskurs for tidtakere og sekretærer!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver uke bidrar frivillige med stort og smått i håndballhaller landet over. Noen står i kiosken eller selger billetter, mens andre sitter i sekretariatet. For å gjøre det enklere for frivillige å bidra i håndballen, har Norges Håndballforbund (NHF) laget en rekke digitale kurs som er tilgjengelige for alle. Det finnes blant annet en digital innføring for deg som skal være sekretær eller tidtaker. Kurset er gratis, og er unnagjort på rundt en halvtime.

- Vi har et innføringskurs for tidtakere og sekretærer, som dekker alt fra barnehåndball til de regionale seriene på alle nivåer. Kurset gir en kort innføring i arbeidsoppgavene til tidtaker og sekretær, og kan bidra til å skape trygghet for de som sitter i sekretariatet, sier utviklingsansvarlig for dommerarbeid i NHF, Espen Modahl.

Dommerkonsulent i Region Sør, Tim-Nicolai Fjellvang, legger til at det kan bidra til å skape en bedre kampopplevelse for alle.

- Vi anbefaler alle å ta introkursene våre. Det mener vi kan bidra til bedre håndballkamper og en bedre opplevelse for alle, både sekretær og tidtaker, trenere, dommere og publikum. Skal du sitte i sekretariatet, er det gull verdt å ta e-læringskurset. Det er et lavterskeltilbud som er enkelt og raskt å gå gjennom, sier han.

Kurset er tilgjengelig for alle. Enkeltpersoner kan ta kurset ved å logge seg inn med MinIdrett-brukeren din. Klubber kan også gå gjennom dette i fellesskap med sine frivillige.

Innføringen er delt i to. Den første innføringen retter seg mot kampene i klassene 6-12 år og bruk av enkel versjon i Håndball LIVE. Den andre innføringen er todelt, hvor del 1 først og fremst retter seg mot kampene i 13/14- års klassene og del 2 retter seg mot kamper fom. 15 årsklassene til og med 2. divisjon, og standard versjon Handball LIVE.

Slik kommer du til kurset:

  1. Gå til ekurs.nif.no
  2. Velg særforbund "Norges Håndballforbund".
  3. Velg "Dommerutdanning".
  4. Nederst på siden finner du "NHF Regional tidtaker og sekretær innføring".

Les mer og ta kurset her