Pocket Valley

Et dårlig utgangspunkt for videre E-cup

Drammen håndballklubb tapte 29-28 for tsjekkiske HC Dukla Praha i E-cup i Drammenshallen.

Drammen åpnet fantastisk på hjemmebane sent søndag kveld, og rakk å score fire mål før HC Dukla Praha hadde så mye som en eneste nettkjenning. Deretter skjedde det en total endring av spillet, og det var gjestene som satte de neste fire målene. Etter 5-5 var det det "ahoj" (tsjekkisk for 'ha det'), og gjester som sakte, men sikkert, stakk ifra. Til pause var Dukla Praha foran med ett mål, 11-12.

Den andre omgangen startet begredelig sett med norske øyne, og Drammen-trener Kristian Kjelling tok time-out allerede etter 12 minutter. En uvanlig streng Kjelling gav tydelige beskjeder til spillerne sine, som etter preppe-praten tok flere gode avgjørelser - og i en lengre periode viste gode takter.

Når det var 15 minutter spilletid igjen lå lagene stadig tett, og måltavlen i Drammenshallen viste 22-22. Men da holdt det ikke med bom på bom. Det holdt ikke å rygge i forsvar. Gitt resultatene Drammen har hatt i hjemlig serie den siste tiden, var det et Drammenslag som viste under pari søndag.

En lekker flyver satt av Sindre Aho når det bare var 30 sekunder igjen av kampen, var et slags lite plaster på såret, men Drammen kom bare nesten innpå. Dukla Praha vant oppgjøret 29-28.

Returkampen spilles søndag 5. desember klokken 17:00 i Praha. DHK bør ha mer å gå på og mer å gi.