Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Robert Hedin
Foto: Paul Fekjær

Det svinger for Nøtterøy i REMA 1000-ligaen

Det har blitt to seire og ni tap, men håpet om kvalikplassen lever, i følge trener Hedin.

- Vi tok en veldig viktig seier mot Sandefjord søndag. Da fikk vi vist at vi både kan vinne og at vi har lagmoral, sier tidligere landslagstrener Robert Hedin. Nå er han sjef for Tønsberg Nøtterøy - og det skal han være i tre og et halvt år til.

32-30-seieren utløste store gledesscener hos Nøtterøy-gutta, for tidligere i sesongen hadde det blitt med én seier, 33-30 over Halden. Men så hadde da også den nyopprykkede klubben (slo Viking i kvalik) dempede ambisjoner.

- Vi kan si at forhåpningene var større enn forventningene. Opprykket kom ett år før vi hadde tenkt, fortsetter Hedin, som har større tro på fremtiden.

- Vi håper å ta den siste kvalikplassen denne sesongen, men om noen år tror jeg at Nøtterøy skal bite bedre fra seg. Det satses hardt på fremtiden gjennom vårt G16- og G20-lag. Vi har hentet inn trenerhjelp fra folk som Glenn Solberg, Gunnar Pettersen, Are Ruud (forsvarssjef i forrige Runar-generasjon) og Sindre Walstad, som er målvaktstrener. Skulle vi rykke ned, har vi forutsetninger for å komme snarest mulig opp igjen.

Hedin håper på to til fire poeng til mot Bergen, Kolstad, Nærbø, Halden og Runar som er de neste motstanderne før EM-pausen i januar. Forutsetningene er der, hadde det bare ikke "svankat så mycket" - altså svingt. 

- Hadde alle spillerne levert maks litt oftere - og fått det til samtidig - så kunne vi ha overrasket mange. Men vi har et lavt bunnivå, erkjenner svensken, som må prøve å få mye ut av begrensede midler. Men han mener at den voksende og ambisiøse klubben har fått et bra lag med de kronene som er. Og aller best - i alle fall toppscorer - er Hedins sønn, med seriens lengste navn, John Axel Amadeus Ritteman Hedin. Han har lurt keeperne 52 ganger og er nummer 13 på toppscorerlisten.

- Han har også svingt. Mot Sandefjord fikk han ikke starte, og da ble han sur. Så kom han inn og var bra (toppscorer med åtte mål), så kanskje det er måten å gjøre det på? humrer pappa'n.

- Bortsett fra mot Drammen og Elverum (tap med 16 og 11 mål) har dere hengt godt med alle?

- Mot Elverum prøvde vi syv mot seks en omgang og fikk svi for det. Mot Drammen og i første omgang mot Bækkelaget var vi dårlige, ellers har det vært OK. Og hadde det ikke vært for svingningene... Kampen mot Fjellhammer kastet vi bort, og vi kunne slått Kristiansand. Hadde vi hatt fire poeng til, hadde jeg vært riktig "nøjd", avslutter mannen med 195 landskamper for Sverige og seks sesonger som norsk landslagssjef.

Med en Amadeus på laget går det vel an å komponere noe bra fremover?

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.