Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jonas Wille på sin første trening med Håndballgutta. Her i samtale med Christian Berge, med Vetle Eck Aga i bakgrunnen (t.v.).
Jonas Wille på sin første trening med Håndballgutta. Her i samtale med Christian Berge, med Vetle Eck Aga i bakgrunnen (t.v.).
Foto: Maren S. Grini / NHF

- En ære å bli spurt, jeg var aldri i tvil

Jonas Wille var aldri tvil om at han skulle takke ja da Christian Berge tilbød ham rollen i støtteapparatet.

- Det var en ære å bli spurt. At Christian ville ha meg til å hjelpe til, er inspirerende, sier Jonas Wille fra spillerhotellet i Trondheim.

Gjensidige Cup i Trondheim Spektrum er Håndballguttas første skikkelige samling i Norge siden januar 2020, og Wille er ett av de nye ansiktene siden EM på hjemmebane den gangen. Haldenseren har tatt over Børge Lunds stilling som landslagstrener, en jobb som i praksis betyr at han er landslagssjef Christian Berges høyre hånd i støtteapparatet.

Willes kontrakt varer til og med EM i januar 2022.

- Selv om jeg har en ganske hektisk hverdag i det daglige (hovedtrener i IFK Kristianstad), så var jeg aldri i tvil om at jeg skulle si ja da Christian spurte. Det å få jobbe med de beste spillerne i verden, på det høyeste nivået i verden, er en utrolig fin erfaring for meg å få, sier Wille videre.

Det var i sin tid nettopp i Norges Håndballforbund trenergjerningen tok av for hans del.

- Jeg begynte å spille håndball i Halden. Håndball og fotball – som alle andre. Det var gøy, men jeg var mye skadet da jeg var ung. Da jeg gikk over til seniorhåndballen ble det mer og mer morsomt å være trener. Jeg ga meg med å spille da jeg var 26, og da fikk jeg en jobb i Norges Håndballforbund med yngre landslag. Så gikk det slag i slag etter det, forteller Wille, som ble årets trener med IFK Skövde i svensk håndball i 2018/2019.

Som Skövde-trener ble han godt kjent med Berge høsten 2019.

- Før EURO 2020 ønsket Christian et sted å være, hvor han kunne være tett på en kampsituasjon, og kjenne litt på kampfølelsen. Så han var med oss i tre-fire matcher, og han var også med på treningene i forkant. Han diskuterte ting med meg og fikk sjansen til å bli litt varm i trøya inn mot mesterskapet. Det var supert for meg også, for man lærer når man diskuterer. Det er nok det som har lagt grunnlaget for at vi samarbeider i dag, for vi følte begge to at det var morsomt den gangen i Skövde.

Rundt Håndballgutta har Wille nå tatt over flere av oppgavene Børge Lund hadde.

- Ja, vi har delt det litt på samme måten som Christian og Børge gjorde. Jeg skal ha hovedansvar for forsvar, slik Børge hadde. Samtidig er jeg og Christian blitt enig om at vi kanskje skal jobbe enda mer på tvers av de emnene, altså at jeg skal bidra litt i angrep og Christian skal bidra mer i forsvar enn han gjorde før. Vi har hatt en seanse med video nå, og jeg har dannet meg noen inntrykk av noen detaljer som jeg har lyst til å legge til, forklarer Jonas Wille.

Norges kamper i Gjensidige Cup spilles slik, og de sendes direkte på TV 2 / TV 2 Play:

Torsdag 4. november:
Kl. 18.15 Norge – Danmark

Lørdag 6. november: 
Kl. 16.45 Norge – Nederland

Søndag 7. november:
Kl. 16.45 Norge – Frankrike

Les mer om Håndballgutta her