Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF logo med tekst

Viderefører vedtak om landslagssjefene

Forbundsstyret fastholder at landslagssjefer for seniorlagene er en stilling av 100 prosent omfang.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har i styremøte behandlet de spørsmål som er oppstått som følge av at Kolstad har uttrykt ønske om å knytte til seg landslagssjef Christian Berge som trener, parallelt med jobben som leder for Håndballgutta.

- Styret er informert om at Kolstad har rettet en formell henvendelse til Norges Håndballforbund ved generalsekretær Erik Langerud med ønske om å fremforhandle en avtale som løper parallelt med hans kontrakt som landslagssjef. Vi ønsker at våre landslagssjefer skal være 100 prosent dedikert til landslagsarbeid, forklarer håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Etter en helhetsvurdering har styret landet på at tidligere vedtak fastholdes. Det å være landslagssjef for Håndballgutta og Håndballjentene er en fulltidsjobb. Det er også derfor disse er ansatt i 100 prosent-stillinger. Christian er ikke bare trener for A-landslaget, men har også det sportslige, økonomiske og personalansvaret for alle landslag på herresiden - i alt fem lag. Inkludert i dette blant annet følge opp spillerne, de øvrige trenere, utstrakt reisevirksomhet med mer, sier Lio.

Generalsekretær Erik Langerud, som er Christian sin nærmeste leder, har som forberedelse til møtet i Forbundsstyret hatt flere samtaler med Christian Berge de siste par ukene, så vel som med ledelsen i Kolstad. I disse samtalene er det blitt diskutert mulige rolleblandinger ved at Berge har diskutert Kolstad-prosjektet med flere ulike spillerprofiler, med tanke på mulige overganger til Trondheims-klubben.

- Christian hadde varslet NHF som arbeidsgiver om at han er kjent med Kolstad sitt ønske om en mulig trenerjobb. Ved at han også har hatt samtaler med ulike spillere, mener vi imidlertid at han har operert utenfor det vi kunne ønske. Det er ikke klanderverdig at han har åpne samtaler med håndballspillere og diskuterer overganger, fag, karriereutvikling og annet innen håndballen. Men i denne sammenhengen gikk han utenfor det vi mener han burde, sier Kåre Geir Lio.

- Jeg har respekt for Forbundsstyrets konklusjon og tar denne til etterretning. Jeg har samtidig forståelse for at det har blitt uklarhet rundt min rolle i enkelte sammenhenger i denne prosessen. Dette beklager jeg og det burde ikke skjedd. Mitt engasjement i denne prosessen er også drevet av de planer Kolstad har for fremtiden, noe jeg mener vil styrke både REMA 1000-ligaen og landslaget og dermed også oppmerksomheten til norsk håndball. Jeg kan imidlertid love at jeg har vært, og vil være, 100 prosent fokusert på rollen som landslagssjef så lenge jeg er under kontrakt med Norges Håndballforbund, sier Christian Berge.

- Styret er glad for Christians forsikringer og de korrigeringer som nå er gjennomført, avslutter håndballpresident Lio.

For mer informasjon kontakt:
Håndballpresident Kåre Geir Lio, tlf.: 913 99 133.