Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stian Gomo Nilsen er trener for Kolstad (arkivfoto).
Stian Gomo Nilsen er trener for Kolstad (arkivfoto).

Treg Kolstad-start, men de hårete målene lever

Husker du Kolstads mål for 2024? Ikke le når du ser tabellen. De hårete målene lever videre.

Janteloven har alltid hatt gode vekstvilkår i Norge. Derfor har Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen stor forståelse for at noen kanskje ser på Kolstad som klovner i disse dager. For klubben som i fjor gikk ut med målsettingen om å være Norges beste i 2024, startet med tre tap og har foreløpig tatt bare fem av 12 mulige poeng.

– Vi var ikke klare til seriestarten. Det skjønte vi etter treningskampene og etter å ha sett kvaliteten på treningene. Hvorfor? Det kan man lure på, men i Trøndelag har det på grunn av koronaen, ikke vært lett å få til treningskamper mot gode motstandere. Vi har spilt mye mot oss selv og lite mot andre, sier Gomo Nilsen.

Nå ser trenden ut til å ha snudd. Det ble storseire over Runar og Fjellhammer – og uavgjort borte mot ØIF Arendal i siste kamp. Søndag kommer Elverum på besøk. Da får trønderne en pekepinn om realismen i sesongens store mål, seier i sluttspillet. For mens de fleste klubbene har tippet Elverum som vinner av alt, har Kolstad tippet Kolstad som vinner av sluttspillet.

– Vi har lyst til å være med når det gjeveste skal utdeles i mai/juni. Det ville være utrolig defensivt å si at vi skal bli nummer to etter Elverum. Derfor blir det en fantastisk målestokk for oss søndag å se hvor lista ligger. Elverum er skyhøye favoritter både i seriekampen søndag og i sluttspillet. De ligger mange hakk over alle oss i Norge, men i én av ti kamper skal det være mulig å slå dem, sier treneren for Norges mest ambisiøse klubb. I alle fall ifølge presseoppslagene de siste ukene. Flere kjente håndballnavn er blitt nevnt i forbindelse med en fremtidig Kolstad-satsing – blant annet deres gamle spiller Sander Sagosen.

– Vi har lest mesteparten i mediene vi også. Jeg har ikke snakket så mye med Sander, men derimot mye med faren hans, Erlend. Han er en av de få nye signeringene før denne sesongen, sier Gomo Nilsen om sin nye samarbeidspartner. Erlend Sagosen kom inn da tidligere landslagsspiller Vegard Samdahl måtte si takk for seg fordi tiden ikke strakk til for å kombinere trenervirksomhet og jobb.

– Erlend er den treneren jeg lærte mest av da jeg var jypling. Vi trente Sander sammen da jeg gikk i lære hos Erlend. Det er utrolig moro å få jobbe sammen med ham igjen.

– Noen lokale stjerner som lyser?

– Jeg har rost Gabriel Setterblom etter hver kamp. Han startet sesongen med bihuleoperasjon og lyskebrokk og hadde bare spilt halvannen kamp før serien startet. Eskil Dahl Reitan, som må lede oss mens Rasmus Carlsen er skadet, har vært alt fra outstanding til under pari. Det samme har Simen Lyse, men slik er læringskurven til unge gutter. De vil vokse utover sesongen.

Det vil Kolstad også. Men så mye at Elverum blir slått i sluttspillet?

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.