Molde Elite
SCORET SJU: Julie Lygren.

NM-semifinalistene klare – trekning torsdag

Bortelagene Aker og Molde gikk seirende ut av de to siste kvartfinalene i NM for kvinner.

Tertnes tok imot Aker, mens Fredrikstad var hjemmelag mot Molde da det onsdag kveld skulle avgjøres hvilke to lag som skulle slå følge med Fana og Vipers inn i semifinalene i NM for kvinner.

I Åsane Arena tok tidlig Aker kommandoen, og ledet 9-3 etter 13 minutter. Til pause sto det 13-7 til bortelaget. Tertnes startet best i andre omgang, og var bare ett mål bak så sent som åtte minutter før full tid. Sluttresultatet ble likevel 27-23 i Akers favør.

Toppscorer for Tertnes ble Madeleine Hilby med sine seks syvmetermål, mens Janne Håvelsrud Eklo ble mestscorende for Aker med åtte mål.

I den samtidige kvartfinalebataljen mellom Fredrikstad og Molde fulgte lagene hverandre lenge. Mot slutten av førsteomgangen skaffet imidlertid gjestene seg en liten luke, og tok med seg en 18-15-ledelse inn til garderoben etter 30 minutter.

Men Fredrikstad ga seg aldri i Kongstenhallen. Da uret viste 57 minutter, var Moldes ledelse på ett mål, men bortelaget avsluttet også andreomgangen best. Sluttresultatet ble dermed 28-31. Med sine ni mål ble Benedicte Frøland Nesdal toppscorer for Fredrikstad, mens Julie Lygren noterte sju scoringer - flest for Molde.

Kamprapport fra Tertnes-Aker

Kamprapport fra Fredrikstad-Molde

Fra de to første kvartfinalene var det Fana og Vipers som avanserte, på bekostning av henholdsvis Sola (32-26) og Storhamar (38-23).

Dermed har vi følgende fire semifinalister i NM for kvinner:

• Fana
  • Vipers
  • Aker
  • Molde

Trekningen av semifinalene skjer på Norges Håndballforbunds Facebook-side torsdag 28. oktober kl. 14.00. Trekningen blir utført uten seeding, og hjemmelagene bestemmes på bakgrunn av oppsettet i kvartfinalene, evt. runde 4. Om det fortsatt står likt, vil det først uttrukne laget bli tildelt hjemmekamp.

Finalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.