Molde Elite
Mona Obaidli scoret 12 mål i kampen mot Thüringer. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Molde med seier i Tyskland

Jentene fra Molde møtte Thüringer i den andre kvalifiseringsrunden til European League, og vant 35-32.

Molde-jentene har i dag vært på besøk i Tyskland, og på parketten møtte de Thüringer i den andre kvalifiseringsrunden til European League. Sistnevnte var favoritt, men Molde viste ingen nåde da dommeren blåste kampen i gang. Jentene startet kampen med et meget godt forsvar, og det er svært jevnt de første fem minuttene av omgangen. Anført av Mona Obaidli og Thale Rushfeldt Deila, rykket Molde sakte, men sikkert ifra, og etter ti minutter stod det 5-8 på stillingstavla.

Molde styrer hele den første omgangen, og gir aldri fra seg ledelsen. Etter 20 minutter spilt er de også oppe i en femmålsledelse med 14-9. Thüringer spiller godt de siste fem minuttene av omgangen, men klarer ikke å hente seg helt inn. Molde beholder en god ledelse helt ut omgangen. Stillingen er 19-16 etter 30 minutter, hvor Thale Rushfeldt Deila og Mona Obaidli til sammen stod for elleve av scoringene.

Andre omgang var preget av meget høy fart og tøft spill i begge ender av banen. Molde fortsatte det gode angrepsspillet, og gjorde det vanskelig for Thüringer å henge med i forsvar. Det resulterte i mange tominuttere, og rødt kort på den tyske spilleren Lamprini Tsakalou. Molde fortsatte å øke ledelsen, og seks minutter ut i omgangen var stillingen 23-18. Keeperen Ewanovich stod en god omgang og hadde mange fine og viktige redninger. Mot slutten har Molde en ledelse på hele syv mål, men i løpet av de siste spilleminuttene slapper jentene litt for mye av og Thüringer får et par enkle scoringer. Molde vinner likevel til slutt 35-32.

Molde møter Thüringer igjen til returkamp 23.10. Det er det laget med sammenlagtseier som går videre til tredje kvalifiseringsrunde i European League.