Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein Andre Svendsen/NHF

Medlemsvekst: - Dere gjør en formidabel jobb

Ingen idretter har vokst mer her til lands de siste årene, enn håndball. Nå deler håndballpresidenten ut ros.

Den ferske nøkkeltallsrapporten for norsk idrett er nå lagt fram av Norges idrettsforbund. Tallene viser antall medlemmer/lag ved utgangen av 2020, altså midt i koronaperioden. Pandemien gir naturlig nok en del x-er og y-er i regnestykket. Blant annet er det fortsatt usikkert hvordan medlemstallene vil se ut for 2021 og årene videre.

Den ferske rapporten viser uansett at utviklingen for norsk håndball har vært svært gledelig de siste årene:

  • I perioden fra 2014 til 2020 vokste Norges Håndballforbund mest av alle særforbund, med 20 500 nye medlemmer.
  • I den samme perioden økte antallet kvinnelige medlemmer med 10 700. Ingen har større vekst på kvinnesiden. Kvinneandelen er nå på 66 prosent.
  • I aldersgruppen 13-19 år opplever Norges Håndballforbund en økning på hele 9900 medlemmer fra 2014 til 2020. Dette er den suverent største økningen i ungdomssegmentet av alle særforbund.
  • NHF vokser også mest blant medlemmer over 26 år – 6600 flere i 2020 enn i 2014. Økningen i denne aldersgruppen tilsvarer 41 prosent.

- Dette er tall som gjør meg både glad og stolt, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Det er all grunn til å rose hele norsk håndball for den innsatsen som har vært lagt ned, og som legges ned minst like grundig nå, rundt omkring i landet. Så takk - dere gjør en formidabel jobb! Jeg håper medlemsveksten blir en gladmelding som vi bruker til å samle energi når vi framover skal jobbe videre med å rydde opp etter en krevende koronatid, sier håndballpresidenten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2015-Lio,-Kåre-Geir-640-x-360.jpg

FORNØYD: Håndballpresident Kåre Geir Lio. (Arkivfoto)

Han peker på to årsaker til den sammenhengende veksten Håndball-Norge har opplevd de siste årene:

- En hovedgrunn er alt det systematiske, positive og kreative rekrutteringsarbeidet som legges ned i klubber og regioner. En annen grunn er at vi har to landslag som er en inspirasjon og en fryd for norsk idrett, sier Kåre Geir Lio.