Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

161105-Koren,-Linn-Kristin-Riegelhuth,-Larvik.jpg

Lynvingen «Linka» får Håndballstatuetten

En av verdens beste håndballspillere gjennom tidene mottar velfortjent heder.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren tilbrakte nærmest hele karrieren i Larvik Håndballklubb. Hun var en viktig bidragsyter under lagets storhetstid, og vant Champions League, cupvinnercupen, 13 seriemesterskap, 12 NM-titler og 12 sluttspilltitler med Larvik. Totalt 16 sesonger ble det før kantspilleren la opp i 2018. Da var hun klubbens suverene toppscorer med 3407 scoringer på 591 kamper.

Samtidig var 37-åringen med på å vinne rubbel og bit med landslaget. I 2012 var hun en av tre spillere som var regjerende mester i alt samtidig: OL, VM, EM, Champions League, nasjonal serie, cup og sluttspill. Høydepunktene? De er mange.

- Jeg har vært utrolig privilegert. Om jeg skal trekke frem noe, er det nok samholdet og den daglige kontakten med jentene og støtteapparatet. Av idrettslige prestasjoner er Champions League-gull med Larvik, OL-gull i Beijing og London, og EM-gull i 2014 sammen med Betina spesielle høydepunkter, sier hun.

2014 Linn Kristin Riegelhut Koren EM Foto Vidar Ruud.jpg

Linn-Kristin jubler i kampen mot Danmark i EM 2014. Foto: Vidar Ruud/NTB

Bare Kjersti Grini har scoret flere mål enn Linn-Kristin på det norske landslaget. 971 mål på 279 kamper var en god søknad til tittelen verdens beste kvinnelige håndballspiller, en tittel hun fikk av Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i 2008. Nå mottar hun igjen heder for sin håndballkarriere, denne gangen i form av Håndballstatuetten.

- Dette er stort, og jeg er veldig ydmyk og takknemlig for det. Det gleder meg veldig at mine bidrag på og utenfor banen verdsettes slik.

Utenfor banen fortsetter Linn-Kristin å bidra i idretten. I dag bor hun i Sandefjord sammen med Einar og de tre barna Lotte, Pelle og Lasse, og har det siste året vært prosjektleder i Sunn idrett med ansvar for et nytt e-læringskurs.

- Samtidig er jeg foredragsholder og gründer for Masterment, et nyopprettet selskap som skal arbeide med kompetanseutvikling og sosial bærekraft tuftet på verdier og metoder fra idretten.

Les mer om Håndballstatuetten