Tertnes Håndball
Tertnes har et forsprang på tre mål inn mot returoppgjøret mot ZORK Jagodina i EHF European League 2. kvalifiseringsrunde.

Knepen seier til Tertnes i første oppgjør

Tertnes er ett steg nærmere EHF European League etter seier 29-26 mot serbiske ZORK.

Tertnes skal gjennom 2. kvalifiseringsrunde i EHF European League. I fjorårets kvalifiseringsrunde tapte Bergens-laget med kun ett mål sammenlagt etter to oppgjør mot H.C. Dunarea Braila. I år er det serbiske ZORK Jagodina som står på andre banehalvdel i 2. kvalifiseringsrunde.

I det første oppgjøret tok Tertnes i mot ZORK på hjemmebanen i Bergen. Tertnes fikk en tøff start på kampen og etter ti minutter lå de fire mål bal ZORK, på stillingen 4-8. Først da kom Tertnes i gang og inn i kampen. Begge lag kjempet for målene, men hjemmelaget klarte ikke å ta igjen rommet opp til ZORK.

ZORK beholdt firemålsledelsen  frem til det stod fem minutter igjen av omgangen, hvor Tertnes hentet inn ett mål. Lagene gikk til pause med stillingen 16-19 i Åsane arena.

Hjemmelaget fikk en mye bedre start på andre omgang. Tertnes, med målvakt Josefine Gundersen Lien i spissen, stoppet alle ZORKs forsøk på mål i de første ti minuttene av omgangen. I løpet av den samme perioden klaffet alt fremover for Tertnes, som kom to mål foran med 21-19 etter ti minutter.

Tolv minutter ut i andre omgang fikk ZORK omgangens første scoring. Rett etter den første kom den andre og lagene stod uavgjort 21-21. Herfra fulgte lagene hverandre tett, men Tertnes lå foran med ett i store deler av omgangen. Med under tre minutter igjen av omgangen økte hjemmelaget til en tomålsledelse.

Like etter økte Tertnes med nok et mål, og kampen endte med seier 29-26 til Tertnes. Laget fra Bergen har med det et forsprang på tre mål inn mot returoppgjøret som spilles lørdag 23. oktober klokken 19:00 i Serbia.