Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SUKSESSDUO: Børge Lund har vært med i Christian Berges trenerapparat siden VM 2017. Foto:
SUKSESSDUO: Børge Lund har vært med i Christian Berges trenerapparat siden VM 2017. Foto:
Foto: NTB

Håndballgutta: Lund gir seg, Wille inn

Børge Lund gir seg i Håndballguttas støtteapparat. Jonas Wille overtar assistentrollen til og med EM.

Med tittelen landslagstrener har Lund vært landslagssjef Christian Berges nærmeste sparringpartner i Håndballguttas støtteapparat siden 1. januar 2017.

- Jeg vil først og fremst takke Christian for at jeg har fått muligheten til å være med på dette i de siste fire årene. At jeg nå går ut av rollen handler om totalbelastningen over tid, og det har vært et av de vanskeligste valgene jeg har tatt noensinne, sier Børge Lund, som også er hovedtrener i Elverum.

- Det teamet som Christian har bygget opp, består av ekstremt engasjerte personer, og spillerne er så sultne. I sum har dette gitt meg svært mye motivasjon og læring. Rollen har vært veldig utviklende for meg, ikke minst gjennom erfaringene fra de seks mesterskapene vi har spilt i.

Børge Lund har vært med på å vinne to VM-sølv og én EM-bronse i sin tid med landslaget, og han var en sentral aktør da Håndballgutta i sommer deltok i OL for første gang siden 1972, før kontrakten hans gikk ut. Landslagssjef Christian Berge har bare gode ord å komme med når han omtaler 42-åringen:

- Det har vært fantastisk å jobbe sammen med Børge. Han er faglig enormt dyktig, har en vanvittig arbeidsmoral, og vi har hatt mange fine år sammen. Børge har vært en god sparringpartner for meg, og han har vært viktig inn i gruppa som helhet. Samtidig respekterer jeg selvsagt beslutningen hans, sier landslagssjefen

Artikkelen fortsetter under bildet.

2016-17---Wille,-Jonas-Halden-2016-17-640-x-360.jpg

KLAR: Jonas Wille. (Arkivfoto)

Erstatteren er allerede klar. Jonas Wille (45) kommer inn i Håndballguttas støtteapparat til Gjensidige Cup i Trondheim 4.-7. november, hvor Norge skal møte Danmark, Nederland og Frankrike. Wille, som til daglig er hovedtrener for svenske IFK Kristianstad, har inngått landslagstrenerkontrakt med Norges Håndballforbund gjeldende ut januar 2022.

- Jeg jobbet sammen med Jonas da jeg skygget ham i forkant av EURO 2020. I desember 2019 var jeg sammen med ham i flere dager. Han har en veldig bra måte å jobbe på, og er faglig sterk. Derfor var det naturlig for meg å spørre ham, sier Christian Berge.