Drammen jubler for semifinale i NM

Et skritt nærmere Oslo Spektrum og NM-finale

Fjellhammer er klare for semifinale i NM. Det er også ØIF Arendal, Elverum og Drammen.

ØIF Arendal – Halden Topphåndball 35-28

Lagene startet med å følge hverandre, men midtveis om omgangen hadde gjestene sikret seg en firemålsledelse. ØIF Arendal klarte å spise seg innpå, og fem minutter før omgangens slutt var lagene igjen ajour. I sluttminuttene av omgangen var ØIF Arendal skarpest og kunne gå til pause med ledelse 15-13.

Etter pausen dro hjemmelaget sakte, men sikkert fra haldenserne. Dermed kunne de juble for semifinale, og drømmen om Oslo Spektrum lever på Sørlandet.

Elverum – Runar Sandefjord 50-30

Regjerende norgesmester Elverum brukte syv minutter til å komme seg foran i målprotokollen, og de så seg aldri tilbake. Runar Sandefjord var aldri i nærheten av å hente inn ledelsen, den ble bare større og større utover i første omgang og var på hele 23-14 til pause.

I den andre omgangen var Elverum helt ustoppelige. Det var også Sindre Heldal, Dominic Mathe, Simen Holand Pettersen og Kasper Thorsen Lien som alle scoret sju mål hver. Det ser man ikke ofte i en håndballkamp, og belønningen er semfinaleplass.

Bergen – Fjellhammer 26-30

Vertskapet startet forrykende hjemme i Framohallen og ledet 8-2 midtveis i den første omgangen. Men så var det gjestenes tur å være ivrigst i målprotokollen, og til pause viste tavlen 13-11 til hjemmelaget.

Fram til 20 spilte minutter i andre omgang var Bergen nærmest semifinalen, men så snudde kampen. Da overtok gjestene i målprotokollen og scoret jevnt og trutt, mens bergenserne ikke fikk ballen i nota. Det endte med en firemålsseier til Fjellhammer som dermed sikret sin første semifinale i NM.

Haslum – Drammen 21-36

De to lagene møttes i Drammen i REMA 1000-ligaen for bare fire dager siden. Det endte med tomålsseier til DHK etter en spennende innspurt. Fullt så spennende ville ikke gjestene ha det i Nadderud Arena, de scoret fire ganger på en drøyt minutt før det var spilt 10, og den luken klare ikke hjemmelaget å redusere før hvilen. Til pause var stillingen 10-15.

I andre omgang satte Drammen inn et ekstra gir, og ledet med ti mål etter ti minutter. Haslum klarte ikke å hente inn forspranget, og kampen ble aldri spennende. Drammen vant NM i 2017 og drømmen om et nytt NM-gull lever for DHK.

Trekningen av semifinalene skjer på NHFs kontor mandag 11. oktober kl. 14.00. Den sendes direkte på NHFs Facebookside.