Camilla Herrem fikk også skyte Norges straffer og endte opp med 11 scoringer.

Seier også i den andre kampen mot Slovenia

Thorir Hergeirsson byttet ut ti spillere, men også morgendagens jenter slo Slovenia.

Se høydepunkter:

Den første av de to kampene mellom Norge og Slovenia ble spilt i Nadderud Arena torsdag og endte med norsk seier 29-17. Søndag kveld ble det seier 26-21.

Til den første kampen hadde fem stjerner fått fri: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Kari Brattset Dale, Sanna Solberg-Isaksen og Vilde Mortensen Ingstad.
Til bortekampen i den slovenske hovedstaden stod ytterligere ti spillere over. Det ga rom for debutantene Sunniva Næss Andersen (Våg), Tuva Ulsaker Høve (Våg) og Maren Aardahl (Odense) - og alle kom på scoringslisten.

Slovenia hadde forsterket laget med to spillere siden kampen i Bærum og gikk aggressivt til verks. Et passivt norsk forsvar ga liten hjelp til Rikke Granlund i mål, og Chambray-keeperen måtte se de første syv skuddene suse inn. Men med tøffere norsk duellspill fikk "Bobbo" mer hjelp og 0-3 og 3-7 ble til 7-7.

De norske jentene fikk opp balltempoet, med kontringer og fine frispillinger til kant som resultat. Og da Vågs venstrekant Sunniva Næss Andersen satte sitt første landslagsmål, gikk Thorir Hergeirssons jenter opp i 12-11-ledelse til pause.

Rikke Granlund startet annen omgang med to perfekte kontringspasninger til Camilla Herrem, som trygget ledelsen. Det gjorde hun også med sikker straffeskyting. Camilla satte inn alle sine fem straffer, og med sine 11 mål satte hun ny scoringsrekord på landslaget i sin 274. landskamp.
Apropos stjerner, så presenterte kanskje Tuva Høve seg som en ny? På sine fire første skuddforsøk satte Vågs høyrekant alle i mål med den største selvfølge.

Slovenia, som ble nummer 16 i siste EM, greide aldri å komme nærmere enn to mål bak, og med sin suverene bredde kunne Norge surfe inn til den tiende seieren av ti mulige mot Slovenia.