Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LKS Fysioterapeut
Nina Markussen under kampen mellom Nederland og Norge i EM 2020.
Foto: Vidar Ruud

Nina Markussen engasjert i fulltidsstilling

Fysioterapeut Nina Markussen blir en del av Thorir Hergeirssons støtteapparat på fulltid.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nina Markussen har vært fysioterapeut for Håndballjentene i en redusert rolle siden 2019. Nå har hun inngått en fulltidsavtale med Norges Håndballforbund som i første omgang varer ut 2022.

- Det innebærer at jeg får mer tid til å følge opp og være tilgjengelig for jentene. Nesten alle spillerne våre bor i utlandet, og det var derfor litt vanskeligere å reise på klubbesøk når jeg tidligere hadde en klinikk ved siden av. Det er fint å besøke klubbene for å utvikle et godt samarbeid med de som følger opp jentene i hverdagen.

For best mulig oppfølging av Håndballjentene, har Nina tett samarbeid  med resten av helseteamet. Det er også fokus på samarbeid med fysioterapeutene som jobber på de yngre landslagene.

- Hvis det er noe de ønsker at vi skal vurdere eller følge opp, så prøver vi å bidra med det. Vi har selvfølgelig også et godt samarbeid med ressursene på Olympiatoppen. Det er om å gjøre å knytte til seg de ressursene vi ser det er behov for hvis noen får en skade eller en plage, sier hun.

Nina har en mastergrad i idrettsfysioterapi og har jobbet med håndballspillere i 10 år. Da hun var ferdig med studiene i 2011 fikk hun tilbud om å være fysioterapeut for Bækkelagets herrelag, og hun har jobbet innen herrehåndballen siden. 

- Jeg har ikke drevet med håndball selv, så det var tilfeldig at jeg endte opp der, men jeg stortrives i miljøet. Det er fint å jobbe som fysioterapeut i håndballen, det er et inkluderende miljø og godt samhold i laget, og du får faglige utfordringer, sier hun.

Og det aller beste med jobben?

- Samlingene, kampene og det å møte jentene og være sammen er det artigste. Jeg var jo med dem hele sommeren, og det er helt utrolig at det var god stemning stort sett hele veien – det er ikke gitt når man er så tett på hverandre. Jeg stortrives med teamet, folkene og alle ressursene rundt. Det er ikke så mange ulemper med denne jobben.