Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nina Markussen under kampen mellom Nederland og Norge i EM 2020.
Nina Markussen under kampen mellom Nederland og Norge i EM 2020.
Foto: Vidar Ruud

Nina Markussen engasjert i fulltidsstilling

Fysioterapeut Nina Markussen blir en del av Thorir Hergeirssons støtteapparat på fulltid.

Nina Markussen har vært fysioterapeut for Håndballjentene i en redusert rolle siden 2019. Nå har hun inngått en fulltidsavtale med Norges Håndballforbund som i første omgang varer ut 2022.

- Det innebærer at jeg får mer tid til å følge opp og være tilgjengelig for jentene. Nesten alle spillerne våre bor i utlandet, og det var derfor litt vanskeligere å reise på klubbesøk når jeg tidligere hadde en klinikk ved siden av. Det er fint å besøke klubbene for å utvikle et godt samarbeid med de som følger opp jentene i hverdagen.

For best mulig oppfølging av Håndballjentene, har Nina tett samarbeid  med resten av helseteamet. Det er også fokus på samarbeid med fysioterapeutene som jobber på de yngre landslagene.

- Hvis det er noe de ønsker at vi skal vurdere eller følge opp, så prøver vi å bidra med det. Vi har selvfølgelig også et godt samarbeid med ressursene på Olympiatoppen. Det er om å gjøre å knytte til seg de ressursene vi ser det er behov for hvis noen får en skade eller en plage, sier hun.

Nina har en mastergrad i idrettsfysioterapi og har jobbet med håndballspillere i 10 år. Da hun var ferdig med studiene i 2011 fikk hun tilbud om å være fysioterapeut for Bækkelagets herrelag, og hun har jobbet innen herrehåndballen siden. 

- Jeg har ikke drevet med håndball selv, så det var tilfeldig at jeg endte opp der, men jeg stortrives i miljøet. Det er fint å jobbe som fysioterapeut i håndballen, det er et inkluderende miljø og godt samhold i laget, og du får faglige utfordringer, sier hun.

Og det aller beste med jobben?

- Samlingene, kampene og det å møte jentene og være sammen er det artigste. Jeg var jo med dem hele sommeren, og det er helt utrolig at det var god stemning stort sett hele veien – det er ikke gitt når man er så tett på hverandre. Jeg stortrives med teamet, folkene og alle ressursene rundt. Det er ikke så mange ulemper med denne jobben.