Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ragnhild Valle Dahl
Ragnhild Valle Dahl ble kampens toppscorer med hele 12 mål. Bildet er fra en tidligere kamp.
Foto: Annick Nielsen

Tap for Vipers i første mesterligakamp

Vipers fikk en tøff start på Champions League-sesongen og tapte 29-35 mot ungarske Györ.

Lørdag kveld spilte Vipers Kristiansand sin første kamp i årets Champions League-sesong. I åpningskampen i gruppespillet møtte de den ungarske storklubben Györ på deres hjemmebane i Ungarn. Györ har vunnet mesterligaen fem ganger, mens Vipers gikk til topps for første gang forrige sesong.

Første omgang startet fenomenalt for det norske laget. Hjemmelaget satte kampens første mål, men etter det første ble de fullstendig stoppet av Vipers. Ikke bare stoppet de Györ fra å score mål, men de benyttet også alle sine sjanser til å sette ballene i mål. Etter syv minutter leder Vipers 6-1 over hjemmelaget.

Hjemmelaget fikk hentet seg opp igjen og etter halvspilt lå lagene og vippet på uavgjort stilling. Ragnhild Valle Dahl tok spesielt ansvar med flere gode skudd på mål i vippeperioden. Med kun fem minutter igjen av omgangen kom Györ i ledelse for første gang i kampen.  Helt på tampen roter Vipers bort flere av sine sjanser, mens hjemmelaget benytter seg godt av sine og kommer fire mål foran før omgangsslutt. Lagene gikk til pause med stillingen 17-13. 

Andre omgang svinger mye i første halvdel. De norske jentene kommer til gode sjanser, og Györ rotet bort flere angrep etter hverandre. Etter ti minutter lå Vipers kun to mål bak Györ, men kom ikke nærmere enn det før Györ satte inn et nytt gir. Vipers hadde en periode med flere tekniske feil, hvor hjemmelaget på sin side brukte tiden godt og kom foran med åtte mål.

Det norske laget gjorde det de kunne for å minimere målforskjellen inn til kampslutt, men rommet var for stort til å ta igjen. Kampen endte på stillingen 35-29.

Vipers spiller sin neste kamp i Champions League lørdag 18. september klokken 18:00 mot svenske IK Sävehof. 

KAMPFAKTA
Champions League Kvinner, gruppe B
Györi Audi ETO KC – Vipers Kristiansand 35-29 (17-13)
Audi Arena Györ, Ungarn
Vipers’ toppscorer: Ragnhild Valle Dahl – 12 mål
Györs’ toppscorer:  Viktória Lukács – 7 mål
Utvisninger: Györ 3x2 minutter, Vipers 5x2 minutter.

Se full kamprapport. 
Les mer om Champions League kvinner. 
Les mer om norske lag i E-Cup.