Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

600 skoler deltar på Kast ballen

I tre uker skal 54 000 barn over hele landet leke med ball på skolen. Kast ballen er i gang!

På selve valgdagen gikk startskuddet for tiltaket Kast ballen. 35 000 håndballer fra hummel har inntatt skoler over hele landet, og barn på 1.-3. trinn er klare til å bryne seg på aktiviteter og utfordringer med ball hver dag i uke 37, 38 og 39.

Seksjonsleder for spill og trening i region Innlandet, Børge Brown, gleder seg over at Kast ballen endelig er i gang.

- Vi har hatt dialog med kontaktlærerne over lengre tid for å klargjøre dem til Kast Ballen-ukene, og senest i forrige uke hadde vi et møte om tiltaket og hvordan opplegget skal gjennomføres. Allerede før oppstart har vi fått tilbakemeldinger om at dette virker som et godt opplegg og at de gleder seg til å starte. Det har vært gledelig å hjelpe til med å legge til rette for aktivitet i gymsalen og i skolegården, sier han.

Glede, samhold og variasjon

Børge tror Kast ballen kan bidra til å skape mer glede, samhandling og samhold på skolen.

- Kast Ballen er et godt faglig opplegg som kan hjelpe kroppsøvingslærere med å organisere ballaktivitet. Vi mener at opplegget som er utarbeidet treffer målgruppen godt, og vi tror tiltaket kan føre til glede, samhandling og samhold på skolen. Kast Ballen-utfordringene er laget slik at barna leker og kaster ball sammen på en ny og artig og måte.  

Landslagsspiller Henny Ella Reistad er ambassadør for Kast ballen og mener tiltaket kan bidra til at barna får et mer allsidig aktivitetstilbud på skolen.

- Generelt sett er det viktig for barn og unge å prøve nye ting og å lære seg å koordinere armer og bein, få kroppskontroll og mestre flere ulike aktiviteter. Jeg tror Kast ballen kan bidra til at barn ikke bare sparker ball, men får trent litt på å kaste også, noe som kan være kjempefint. Det kommer veldig godt med uansett om man spiller håndball eller ei, sier hun.

Stolte sponsorer

Norges Håndballforbunds sponsorer har både initiert og finansiert tiltaket. Nå gleder de seg til å se barn over hele landet leke med ball på skolen.

- Rekruttering av nye håndballspillere er viktigere enn noen gang, og Kast ballen er et fantastisk initiativ som gjør at enda flere barn kan få gleden av å leke med ball på skolen. Vi i Posten og Bring er veldig stolte og glade for å være med på tiltaket, og gleder oss til fortsettelsen, sier sponsorsjef Ine Reinemo.

- Vi i REMA 1000 ønsker å bidra til at flere barn velger å starte med håndball gjennom tiltaket Kast Ballen. Vi har troen på fysisk aktivitet og glede, og det legger vi til rette for med dette samarbeidet, sier sponsorsjef Vidar Riseth.

- Vi i AssistCo og Hummel er utrolige stolte av å kunne være med å bidra til at 54 000 barn i Norge kan glede seg over mestring i form av lek med ball i skolen. Ikke minst er dette et tiltak som inkluderer samtlige, da dette er helt gratis for alle, sier Stian Mårdalen, administrerende direktør i hummel.

Les mer om Kast ballen