Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lagbilde LK04
Foto: Svein André Svendsen

U-jentene klare for sin første landskamp

Grunnet pandemien har U-jentene våre aldri spilt kamp sammen. Nå venter EM i Montenegro.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I disse dager reiser ungdomslandslaget (jenter født 2004/05) til Monenegro for å delta i EM. Og det uten noen gang å ha spilt en kamp sammen.

- Mange håndballinteresserte og treningsvillige jenter har vært med på reisen de siste to årene - men på avstand, forteller trener Gitte Madsen Kaarød som sammen med Kristine Lunde-Borgersen er trener for laget.

I løpet av de neste 14 dagene vil 18 jenter få muligheten til å ta spennende nye utfordringer. Deres første landskamp spilles i deres første mesterskap.

- Vi skal ha fokus på oss selv i dette mesterskapet, og etterhvert kommer vi til å få mer informasjon om våre motstandere. Vi har fått en spennende gruppe med både Portugal og Ungarn som begge er kjent for å ha flinke håndballspillere. Våre jenter, trenere og ledere har forberedt oss godt, selv om EM-laget kun har hatt en ukes fellessamling til samspill, forklarer Madsen Kaarød.

Men også i en pandemitid har det blitt jobbet godt av spillerne selv, til tross for at det i lange perioder ikke har vært mulig å spille kamper. 

- Regionene, klubbene og ikke minst jenter rundt i hele Norge har i mange år jobbet med egne individuelle ferdigheter. Nå er jentene er klare til å ta nye steg i egen utvikling og i møtet med Europa.

Se Norges lag til mesterskapet

Slik spiller Norge i gruppespillet:

05.08 kl. 20.00 Norge – Portugal
06.08 kl. 20.00 Slovakia – Norge
08.08 kl. 18.00 Ungarn – Norge

Alle kampene sendes på EHF TV.

Les mer om U-jentene