Pocket Valley

Kadija Mardalen LK04 EM i Montenegro
Kadija Mardalen spilte en meget god kamp i kveld, og hadde flere flotte redninger.

Seier til Norge i thrillerkamp

Det ble spennende da U-jentene møtte Romania, men Norge dro det i land med 29-28-seier.

De norske og rumenske jentene fulgte hverandre tett helt fra start i dagens kamp. Det spilles godt både i forsvar og angrep, og etter ti minutter spilt er Norge i ledelsen med 7-5. Tomålsledelsen beholder de en god stund, men Romania står godt i forsvar noe som fører til et par angrepsfeil. Romania legger inn støtet og scorer på mulighetene sine, og etter drøyt 17 minutter er det de rumenske jentene som har overtaket med 11-9 på stillingstavla.

Norge får to kjappe kontringsmål, og er dermed likt med rumenerne igjen. Det er meget jevnt utover omgangen, og de norske jentene kommer til gode sjanser og står godt i forsvar. I sluttsekundene får de muligheten til å utligne, men ballen går i mål ett sekund for sent. Dermed står det 14-13 til pause.

Målvakten Kadija Mardalen får en god start på andreomgang og redder flere rumenske skudd. Lagene spiller stadig jevnt, men de norske jentene sliter litt i forsvar. Etter ni minutter spilt har de norske jentene allerede fått fire tominuttere. De kjemper godt imot til tross for at de til stadighet er både en og to spillere mindre på banen. Romania ryker også på to tominuttere, og 12 minutter ut i omgangen har Norge redusert fra 21-19 til 21-21.

De siste ti minuttene av kampen er veldig spennende. Norge spiller godt angrepsspill, og scorer på mulighetene sine. Det samme gjør de rumenske jentene. Mardalen redder nok en viktig ball, og i det 28. minuttet har Norge dermed mulighet til å komme to mål foran. Nicoline Jullumstrø scorer et fint mål fra kanten, og i det neste rumenske angrepet roter de bort ballen. Det blir til slutt en ettmålsseier til de norske jentene som vinner kampen 29-28.

Neste kamp for U-jentene er på fredag kl. 13.00. Da skal de spille plasseringskamp om 5.-8. plass mot Montenegro. Kampen kan du se på ehftv.com.