Timeout
Timeout

Etterlengtet seier til de norske U-gutta i EM

U-gutta dro til slutt i land en fin seier over Russland i EM i Kroatia, da de vant 29-24.

Med tap i de to første kampene i gruppespillet i EM var det allerede før søndagens kamp klart at U-gutta ikke ville klare å kvalifisere seg til hovedrunden. 3. og 4. plassen i innledende gruppespill kvalifiserer seg derimot til mellomrunden, hvor det så vil bli avgjort hvilken plasseringskamp det skal spilles om. Før dagens kamp lå Norge på tredje og uavgjort mot Russland ville være nok til å beholde denne plassen.

Norges motstander hadde heller ikke vunnet noen av sine kamper og deler av første omgang bar preg av to lag som ønsket å vinne. Allerede etter 15. minutter uti kampen var det scoret 17 mål og stillingen var da 10-7 til Norge. Pauseresultatet ble derimot «bare» 14-12.

Andre omgang ble ganske jevn, men de norske gutta lå stort sett ett lite hakk foran og dro til slutt seieren i land etter en fin sluttspurt. De vant 29-24 og tar med dette med seg to poeng med seg inn i mellomrunden.

Tord Lea Knudsen (Sandnes HK) ble kåret til Norges beste spiller.

Neste og første kamp i mellomrunden spilles tirsdag 17. august kl. 16:30 og vises på EHF TV.