Kristoffer Henriksen
Kristoffer Henriksen ble også i denne kampen Norges toppscorer. Her fra en tidligere kamp.

VM-kvalifikasjon i sikte for gutta?

Etter et skuffende tap i kvartfinalen, fikk beachgutta revansj da de lørdag ettermiddag beseiret Polen.

Kampen om femteplassen er viktig, da det er EMs fem beste lag som er direktekvalifisert til neste års VM.

Den muligheten er fortsatt i sikte for de norske gutta, kun ett hinder gjenstår.

I ettermiddagens kamp mot Polen var det Norge som startet best, og lå noen poeng foran. Men som det så ofte er i beachhåndball... "Plutselig" var det jevnt! Det var uavgjort ved fulltid i første periode, så den måtte avgjøres med golden goal. Norge vant ballen i droppet, og etter noen få pasninger scoret de sikkert.

Andre periode fortonet seg ganske likt som første, hvor Norge lå foran fra start, før Polen hentet dem inn igjen.

Da det nærmet seg slutten på andre periode var det igjen uavgjort 22-22, men Norge satte to topoengere og kunne dermed juble for seier 2-0.

Trener Anders Holand Pettersen var godt fornøyd:
- Dette var nok den beste angrepskampen vi har spilt så langt i mesterskapet. Vi spilte lurt og holdt oss til planen. Etter hvert kom vi oss også i forsvar, og fikk noen viktige redninger. I morgen møter vi Portugal, som er ett av de få lagene vi så langt ikke har sett spille her nede, så vi får bruke kvelden i dag på å forberede oss godt.

I kampen om femteplassen møter Norge altså Portugal. Kampen spilles søndag formiddag, og du kan strømme alle kampene direkte på Viaplay.