Jubel
Fanny Skindlo ble banens beste i dag, og scoret fem mål for Norge.

Thrillerkamp i Slovenia ga norsk seier

Juniorjentene trakk det lengste strået i dagens kamp mot Sveits, og vant 33-32. Lørdag møter de Tsjekkia i siste kamp.

Juniorjentene (født 2002/2003) møtte et sterkt sveitsisk lag til kamp i dag. Sveits stod tett i forsvar, men de norske jentene kom likevel til mange gode avslutninger. De første ti minuttene av kampen var svært jevne, og det stod 5-5 på stillingstavla. Men så begynte det å hakke litt for de norske jentene. Sveits fikk skyte mye fra syv og åtte meter, ofte uten press. Det ble store rom i det norske forsvaret, samtidig som at angrepsspillet ikke satt ordentlig. Etter 18 minutter spilt ledet de sveitsiske jentene med fire mål, og stillingen var 11-7.

De norske jentene holdt likevel hodet kaldt, og satte inn støtet. De viste både mer kraft i forsvar og mer iver i angrep, og reduserte med tre mål. Stillingen var 11-10, og jentene var med i kampen igjen. Lagene fulgte hverandre tett, men etter 25 minutter spilt kom Norge endelig i ledelsen. Nypan og Andersen gjorde begge en svært god omgang, og til pause stod det 15-17 til Norge.

Det ble en utrolig spennende og svingete andreomgang. Lagene fortsatte å følge hverandre, men Norge hadde god margin med både to- og tremålsledelse de første ti minuttene ut i omgangen. Deretter begynte de norske jentene å slurve litt. Det ble mye bom og store rom i forsvaret, og Sveits reduserte stadig. Stillingstavla viste 23-23, og herfra ble det virkelig nervepirrende.

De sveitsiske jentene spilte god håndball, og Norge slet med å henge med i forsvar. De røk på både to og tre tominuttere, og hadde vanskeligheter med å komme til gode avslutninger. Sveits tok ledelsen, og med syv minutter igjen på klokka var stillingen 31-28.

Etter en time-out kom Juniorjentene med høy tenning ut på banen igjen. Med godt forsvarsspill, styrke og lagånd, gjorde de det vanskelig for Sveits. De tok stadig innpå, og ledet med ett mål med 40 sekunder igjen på klokka. Juniorjentene stod imot sveitsisk scoring, og stillingen endte til slutt 32-33.

Norge spiller neste kamp i morgen, lørdag. Da skal de spille om 9. plass mot Tsjekkia som de også møtte i gruppespillet. Da vant tsjekkerne med tre mål, men nå er de norske jentene i flyten, og alt kan skje. Juniorjentenes spiller sin siste kamp i lørdag kl. 19.15, den kan du se på EHF TV.

Junior-EM, mellomspill
Sveits – Norge
Dvorana Golovec i Celje, Slovenia
Norges toppscorer: Fanny Skindlo, Johanne Halseth Nypan og Martine Kårigstad Andersen, alle med fem mål
Sveits’ toppscorer: Celia Heinzer med ti mål
Utvisninger: Norge 7x2 min, Sveits 2x2 min