Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Lise Åserud / NTB

Thorir ikke bekymret for koronasikkerheten i OL

Thorir Hergeirsson har mye å tenke på før OL-håndballen starter. Pandemien inngår ikke i dette.

Ikke arrangere OL i det hele tatt? Arrangere OL uten utenlandske tilskuere? Slippe inn noen få japanske publikumere? Ha helt tomme tribuner?

Det har vært mange spekulasjoner rundt Tokyo-OL. Det som er helt sikkert: Det blir OL. Det som virker nesten sikkert: Det blir uten tilskuere. Og det som er absolutt helt sikkert: Thorir Hergeirsson engster seg ikke for covid-19.

- Nei, jeg er ikke bekymret i det hele tatt, men jeg kan forstå at deler av det japanske folket ikke liker at OL arrangeres. Samtidig er jeg sikker på at dette blir et trygt OL for utøverne. Bortimot alle er fullvaksinerte, og de må i tillegg leve i et testregime. Vi kommer til å være isolert fra alle - unntatt de som er i den samme boblen. Vi får begrensede muligheter til å ferdes utenom hotell og hall. Dette blir et trygt OL, tror Thorir.

De fleste norske jentene var fullvaksinerte før de dro på treningsleiren til Frankrike - uten å ha sneket i køen. De fikk sine sprøytestikk gjennom en IOC-ordning. De norske Györ-spillerne ble vaksinert allerede i mars.

Det er ikke viruset, men motstanderne som har fått Hergeirssons oppmerksomhet inn mot OL. Dette sier han om lagene Norge skal møte:

Sør-Korea: Det kommer til å smelle i første kamp, og det kommer til å gå fort. Det har ikke vært så lett å få info om dette laget. Koreanerne har bare vært hjemme i eget land og trent. De er alltid gode i OL.

Angola: De har hevet seg veldig. Vi vet det er mye fysikk, og de har eksplosive skyttere. Det er også et lag det går fort med - når de velger at det skal gå fort. De er gode nok til å lage krøll.

Montenegro: Her møter vi den taktiske, kyniske Balkan-stilen. Vi fikk erfare hvor gode de kan være når de kommer i flyten, og de slo oss i OL-kvalifiseringen (28-23). De kan slå alle på gode dager.

Nederland: Her møter vi den regjerende verdensmesteren. De har med nesten alle sine beste, men Estavana Polman er ute (korsbåndskadet). Nederland betyr fart, skuddkraft og mye rutine.

Japan: Dem ser vi på som en Mini-Sør-Korea. Det betyr kjappe og fintesterke spillere. I det hele tatt blir det veldig forskjellige motstandere i den innledende puljen.

- Nivået på årets OL?

- Bredden i toppen er større enn før. Nivået hos de lagene som tradisjonelt har ligget litt bak, er hevet. Mange er gode nok til å slå de antatt beste.

- Forventningene i Norge er store til dere?

- Vårt overordnede mål er alltid å slåss om medalje. Vi vet det er mange som drømmer om å stå øverst på pallen, inkludert oss, sier Thorir Hergeirsson, som er klar for sitt fjerde OL.

  • Den uoffisielle testkampen mot Sverige 20. juli endte med seier 32-25 til Håndballjentene.

Norges kamper (norske tider):

Søndag 25. juli: Sør-Korea-Norge kl. 09.15
Tirsdag 27. juli: Angola-Norge kl. 12.30
Torsdag 29. juli: Montenegro-Norge kl. 09.15
Lørdag 31. juli: Norge-Nederland kl. 14.30
Mandag 2. august: Norge-Japan kl. 14.30

Kampene sendes på TVNorge og Discovery+.

Les mer om Håndballjentene og OL i Tokyo.