Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LK 02 jubler for seier
Juniorjentene har hatt en fantastisk utvikling i mesterskapet. Det resulterte i en 9. plass. Bildet er hentet fra gårsdagens kamp.
Foto: EHF

Seier i siste kamp i Junior-EM

Juniorjentene fikk revansje mot Tsjekkia i kveldens kamp med seieren 33-27. Vi gratulerer med 9. plass!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var god stemning i hallen da Juniorjentene (født 2002/2003) spilte sin siste kamp i årets Junior-EM. På parketten møtte de Tsjekkia, som de for øvrig tapte mot med tre mål i innledende runde. Første del av kampen var preget av godt forsvarsspill i begge ender, men også tekniske feil. Begge lag kastet bort mange baller, og etter ti minutter spilt var stillingen 2-2.

De tsjekkiske jentene stod godt i forsvar, og Juniorjentene slet med å komme til avslutninger. Tsjekkia tok ledelsen med to mål, men etter straffescoring, keeperredning og kontringsmål i favør Norge, var det dem som styrte kampen. De norske jentene tråkket til og økte ledelsen ytterligere. Tsjekkerne rotet mye i angrep, og Juniorjentene gjorde det desto vanskeligere med et tett forsvarsspill og stor løpsvilje. Det blir mange kontringer, og til pause ledet Norge 15-8.

Andre omgang ble aldri særlig spennende. Fire minutter ut i omgangen ledet Norge med ti mål, og det stod 20-10 på stillingstavla. De norske jentene fortsetter å imponere, og spiller god håndball. Halvveis ut i omgangen har tsjekkerne redusert ledelsen med tre mål, men de norske jentene hadde godt overtak. Forsvar, angrep og det mentale satt – og Norge beholdt ledelsen helt til dommeren blåste i fløyta. Kampen endte 33-27, og fikk dermed 9. plass i mesterskapet.

Juniorjentene har levert et godt mesterskap. Etter tap i de tre innledende kampene, har de hevdet seg betydelig, og vunnet de resterende kampene. Jentene har vist masse håndballglede og levert både spennende, underholdende og fartsfylte håndballkamper. Vi gratulerer med en 9. plass i Junior-EM 2021!

KAMPFAKTA
Junior-EM, plasseringskamp
Norge – Tsjekkia 33-27 (15-8)
Dvorana Golovec i Celje, Slovenia
Norges toppscorer: Martine Kårigstad Andersen med syv mål
Tsjekkias toppscorer: Charlotte Cholevová med ni mål
Utvisninger: Norge 5x2 min, Tsjekkia 0x2 min

Se utfyllende kamprapport her.
Les mer om jr.-EM.
Les mer om Juniorjentene.