Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arkivfoto: NHF
Arkivfoto: NHF

Nye lettelser for seniorhåndballen

Fra mandag 2. august kan spillere i alle aldre og på alle nivåer spille kamper på tvers av regioner.

Det ble kjent onsdag. Den bekymringsfulle utviklingen med Delta-varianten i Europa gjør at regjeringen har bestemt at trinn 4 i gjenåpningsplanen ikke iverksettes i sin helhet nå.

Likevel slippes det positivt nytt for idretten, med endringer gjeldende fra og med 2. august:

Fra førstkommende mandag kan også alle voksne delta på idrettsarrangementer på tvers av regioner og kretser, uansett nivå. Dette gjelder eksempelvis kamper, stevner og konkurranser, opplyser Norges Idrettsforbund på sine hjemmesider.

– Dette er nok en gledelig nyhet for idretten, og den siste milepælen for å utøve normal idrettsaktivitet for våre utøvere. Fortsatt gjenstår lettelser i publikumsrestriksjoner ved gjennomføring av idrettsarrangement, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Lettelsene gjør at samtlige lag og spillere i norsk håndball kan spille og trene som normalt fra mandag 2. august, med mindre lokale retningslinjer setter begrensninger som hindrer dette.

– Det er en positiv nyhet for alle som gleder seg til en håndballsesong med et tilnærmet normalt aktivitetsnivå. Det er viktig å huske at pandemien ikke er over, alle må fortsatt følge de nasjonale og lokale rådene, men vi er på rett vei, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.