Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Banens beste mot Østerrike 13.07.2021
Keeper Johanna Fossum leverte en strålende kamp, og ble banens beste spiller.
Foto: EHF

Målfest for Juniorjentene i Celje

Juniorjentene leverte en solid kamp, og vant 27-46 mot Østerrike.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske jentene møtte Østerrike til en morsom kamp på parketten i Slovenia i dag. Tross tre tap i innledende runde, var Juniorjentene ved godt mot og viste at de hadde mer å gi. Det resulterte i en solid håndballkamp. 

Kampen startet godt for Norge. Med høy fart, godt forsvarspill og flere keeperredninger kunne de kontre mye, noe som resulterte i mange fine scoringer. De norske juniorjentene styrer kampen fra start og leder stadig kampen med både to og tre mål, men Østerrike holder godt følge. 

Det står 9-9 på stillingstavla midt i omgangen, men så setter virkelig Juniorjentene inn støtet. De scorer fem kjappe mål, og etter 21 minutter spilt er Norge i ledelsen 9-14. Den østerrikske treneren ser seg nødt til å ta en time out. Til tross for et par mål til Østerrike, har Norge blod på tann, og øker ledelsen ytterligere. Til pause står det 14-21. 

Jentene sparer ikke på kruttet når dommeren blåser i gang andre omgang. Det gode forsvarsspillet, kontringene og målfesten fortsetter. Det blir tungt for de østerrikske jentene, og allerede fem minutter ut i omgangen leder Norge med 12 mål, og stillingen er 15-27. Det blir en skikkelig lagfest, og Juniorjentene øker stadig ledelsen. 

Trener Bente Lunke Norum var både lettet og godt fornøyd etter kampen.

– Endelig løsnet det ordentlig for oss. Alle bidro og tok ansvar i angrep, og da ble det vanskelig før østerrikerne. I forsvar så vi gode tendenser til bedre kommunikasjon og tøffere dueller. Det er også fint å se at kontringsspillet for alvor er på plass, både med raske kanter og stor løpsvilje. Dette ble en fartsfylt lagseier der jentene sammen viser hva som bor i dem, oppsummerer hun.

De norske juniorjentene vinner til slutt kampen hele 27-46, og de kan endelig juble for seier - en skikkelig god seier!

Neste kamp spilles i morgen, da møter de Montenegro kl. 17.00. Deretter venter flere plasseringskamper avhengig av resultatene. Kampen kan du se på EHF TV.

KAMPFAKTA
Junior-EM, mellomspill
Østerrike-Norge 27-46 (14-21)
Dvorana Golovec i Celje, Slovenia
Norges toppscorer: Martine Kårigstad Andersen med åtte mål
Østerrikes toppscorer: Katarina Pandza med ti mål
Utvisninger: Norge 3x2 min, Østerrike 1x2 min

Se utfyllende kamprapport her.
Les mer om jr.-EM.
Les mer om Juniorjentene.