Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210714-Katrine-Lunde-LKS.jpg

Katrine Lunde: - En vane at vi er favoritter

Hva gjør over 20 år med favorittpress i mesterskap? Det gjør svært lite med veteran Katrine Lunde.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden Håndballjentene vant sitt første mesterskap (EM 1998) har spørsmålet kommet like sikkert som makrellen på Sørlandet. Føler dere favorittpresset? Tynger det å være favoritt?

- Nei, det tynger ikke. Dette er vi vant til, og jeg tenker egentlig ikke så mye på det, sier Katrine Lunde like før hun entrer OL-arenaen for fjerde gang.

- At vi nesten alltid nevnes som en av favorittene, er bare positivt. Det betyr at folk vet at vi er gode. Det er en fordel for oss, sier 41-åringen, som ikke får ødelagt nattesøvnen selv om noen snakker om gull. Hun sov dårligere etter å ha blitt vraket fra VM-troppen i 2015.

- Det er nok det tyngste minnet fra håndballen - i tillegg til korsbåndskaden. Men vrakingen kom ikke helt uventet. Likevel var det tungt, forteller Våg-jenta. Men hun kom tilbake, og før OL i Tokyo trengte ingen å lure på om det ville bli plass til veteranen. Hun og Silje Solberg kunne egentlig ha ønsket seg riskoker allerede til jul.

- Forventningene til OL?

- Jeg tenker alltid medalje, men det er blitt jevnere i toppen. Flere vil være med å spille om medaljene, og det er lettere å bli slått ut. Men det gjenstår å se om alle lagene har taklet pandemien på en god måte, sier sørlandsjenta, som allerede før treningsleiren i Frankrike nevnte de franske jentene som en av de tøffeste motstanderne. (Kampene der endte med norsk seier 30-21 i den første og uavgjort 28-28 i den andre. Det siste resultatet kom etter at Norge hadde hentet inn fransk 18-10 til pause!)

- Russland er også gode når alle er samlet. Ellers blir det også spennende å se på Japan, mener jenta med 309 landskamper.

Makrellfotball er et kjent begrep. Kan Katrine Lunde være bidragsyter til at vi også får makrellhåndball?

Kampene i OL (norske tider): 

25.07 kl. 09.15 Norge – Sør-Korea
27.07 kl. 12.30 Angola – Norge
29.07 kl. 09.15 Montenegro – Norge
31.07 kl. 14.30 Norge – Nederland
02.08 kl. 14.30 Norge – Japan

Norges kamper blir sendt på TVNorge og Discovery+.

Les mer om Håndballjentene og OL i Tokyo.