Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Katrine Lunde: - En vane at vi er favoritter

Hva gjør over 20 år med favorittpress i mesterskap? Det gjør svært lite med veteran Katrine Lunde.

Siden Håndballjentene vant sitt første mesterskap (EM 1998) har spørsmålet kommet like sikkert som makrellen på Sørlandet. Føler dere favorittpresset? Tynger det å være favoritt?

- Nei, det tynger ikke. Dette er vi vant til, og jeg tenker egentlig ikke så mye på det, sier Katrine Lunde like før hun entrer OL-arenaen for fjerde gang.

- At vi nesten alltid nevnes som en av favorittene, er bare positivt. Det betyr at folk vet at vi er gode. Det er en fordel for oss, sier 41-åringen, som ikke får ødelagt nattesøvnen selv om noen snakker om gull. Hun sov dårligere etter å ha blitt vraket fra VM-troppen i 2015.

- Det er nok det tyngste minnet fra håndballen - i tillegg til korsbåndskaden. Men vrakingen kom ikke helt uventet. Likevel var det tungt, forteller Våg-jenta. Men hun kom tilbake, og før OL i Tokyo trengte ingen å lure på om det ville bli plass til veteranen. Hun og Silje Solberg kunne egentlig ha ønsket seg riskoker allerede til jul.

- Forventningene til OL?

- Jeg tenker alltid medalje, men det er blitt jevnere i toppen. Flere vil være med å spille om medaljene, og det er lettere å bli slått ut. Men det gjenstår å se om alle lagene har taklet pandemien på en god måte, sier sørlandsjenta, som allerede før treningsleiren i Frankrike nevnte de franske jentene som en av de tøffeste motstanderne. (Kampene der endte med norsk seier 30-21 i den første og uavgjort 28-28 i den andre. Det siste resultatet kom etter at Norge hadde hentet inn fransk 18-10 til pause!)

- Russland er også gode når alle er samlet. Ellers blir det også spennende å se på Japan, mener jenta med 309 landskamper.

Makrellfotball er et kjent begrep. Kan Katrine Lunde være bidragsyter til at vi også får makrellhåndball?

Kampene i OL (norske tider): 

25.07 kl. 09.15 Norge – Sør-Korea
27.07 kl. 12.30 Angola – Norge
29.07 kl. 09.15 Montenegro – Norge
31.07 kl. 14.30 Norge – Nederland
02.08 kl. 14.30 Norge – Japan

Norges kamper blir sendt på TVNorge og Discovery+.

Les mer om Håndballjentene og OL i Tokyo.