Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210730-OL-Tokyo-Per-Morten-Sødal-foto-ihf.jpg
Foto: IHF

Hektiske OL-dager for Per Morten Sødal

Per Morten Sødal er i full sving som dommerobservatør og kampansvarlig i Tokyo-OL.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går (fredag) ble han tildelt intet mindre enn tre herrekamper i sommerlekene. Da var Sødal delegat i Argentina-Brasil og Sverige-Egypt, mens han var dommerobservatør i Bahrain-Japan.

Lørdag er han satt opp som observatør i Angola-Japan i Håndballjentenes gruppe, mens han er delegat i Ungarn-Spania senere på dagen.

- Den første uken har vært hektisk, med lange dager. Jeg har stort sett hatt to kamper hver dag, som enten official (kampansvarlig) eller dommerobservatør. Unntaket var fredag. Da ble det tre kamper, forteller Sødal.

- Hvordan har OL-opplevelsen vært så langt?

- Det er vanskelig å sammenlikne med tidligere, siden dette er mitt første OL. På mange måter føles det likt som VM i Egypt. Vi er i vår egen boble. Det er andre forbund på hotellet der vi bor, men vi har stort sett avreise 07.15 på morgenen og ankomst hotellet igjen 23.45, så OL-følelse har jeg vel ikke, sier Sødal.

- Tomme tribuner gjør jo også sitt til at det hele blir annerledes. Vi har ikke lov til å bevege oss andre steder enn hotell-shuttle-hall, så jeg har ikke noe inntrykk av stemningen i byen. Det er også unntakstilstand i Tokyo, grunnet koronasituasjonen. Følgelig får vi heller ikke sett noen andre idretter, forteller Sødal videre.

Men for en som er i Japan for å gjøre et (eller rettere sagt mange) oppdrag, er den spesielle atmosfæren til å leve med:

- Jeg opplever stemningen som god, og ser fram mot de neste dagene, sier Per Morten Sødal.