Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landslagssjef Christian Berge er godt fornøyd med at alle de aktuelle spillerne er friske og raske før uttaket.
Landslagssjef Christian Berge er godt fornøyd med at alle de aktuelle spillerne er friske og raske før uttaket.
Foto: Ingrid Anderson Jensen

Berge tar med tre kantspillere til OL i Tokyo

Lurer du på hvordan Christian Berge vil løse OL-kabalen? Overfor handball.no letter han på sløret.

- Vi reiser med tre kantspillere, men hvem det blir kan jeg ikke si noe om. Jeg har fått munnkurv av Olympiatoppen frem til pressekonferansen lørdag.

Håndballjournalistene har stilt spørsmålet om Berge tar sjansen på å reise med bare én venstrekant og én høyrekant, og da har tipsene gått på at det blir Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen.

Nå kan det spekuleres videre. Blir det OL-tur også på Alexander Blonz eller Sebastian Barthold som venstrekant? Eller kan høyrekant Kevin Gulliksen begynne å gjøre seg klar for avreise til Tokyo?

Det er ellers en landslagssjef i meget godt humør vi snakker med. Årsaken er skadesituasjonen - eller mangel på skader, om man kan uttrykke det slik.

- Vi har alle de aktuelle spillerne tilgjengelig, og det har jeg aldri opplevd før. Det ser veldig bra ut. Petter Øverby har vært skadet, men er på god vei tilbake. Gøran Johannessen sliter med en lyske, ellers ser det bra ut. Men de er slitne. Bundesliga-spillerne holdt på til 27. juni og var ikke tilbake i Norge før 28. og 29.

- Du manglet Magnus Gullerud og Magnus Abelvik Rød i VM. Nå er begge tilbake, og da blir uttaket enda vanskeligere når du bare får med 14 spillere pluss en reserve?

- Ja, vanskeligere - men jeg er glad for å ha dem tilgjengelig, sier Berge, som får med seg 14 pluss en inn i leiren. Tre reserver må ligge i beredskap et godt stykke fra Tokyo.

- Det er absolutt ikke gunstig, og det er heller ikke byttereglene. Tar vi inn en reserve, kan ikke den som gikk ut komme tilbake igjen. Det gjør at vi kommer til å se an eventuelle skader fremfor å bytte med en gang.

Landslagssjefen har bevisst unngått å innkalle spillerne til samling før 9. juli, og så blir det avreise til precampen i Fukuoka 12. juli.

- Nå er det viktig at gutta kan slippe ned skuldrene og få litt fri. Det hadde blitt tungt for dem om vi skulle ha satt i gang igjen nå. Men de har fått individuelt treningsprogram.

- Målsettingen i Norges første OL på 49 år for et herrelandslag?

- Det er det første vi skal snakke om når vi samles på Gardermoen 9. juli.

OL-oppkjøringen:

20. juli: Norge-Sverige (OBS! Uoffisiell sparringkamp)

OL-kampene (norsk tid):
Lørdag 24. juli: Norge-Brasil kl. 02.00
Mandag 26. juli: Spania-Norge kl. 9.15
Onsdag 28. juli: Norge-Argentina kl. 9.15
Fredag 30. juli: Tyskland-Norge kl. 14.30
Søndag 1. august: Norge-Frankrike kl. 9.15  

Norges kamper blir sendt på TVNorge og Discovery+.

Les mer om Håndballgutta