Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Berge: - Vi skal styre kampene dit vi ønsker

Håndballgutta var ikke fornøyd med sjetteplass i VM i januar. I OL skal Norge være litt lurere.

- Vi må ha en knallhard evaluering etter mesterkapet, annonserte Sander Sagosen etter at VM-sølv i 2017 og 2019 ble fulgt opp med en sjetteplass i Egypt i år.

Den evalueringen har spillere og ledere hatt, og landslagssjef Christian Berge mener at man sammen har kommet frem til hva som må bli bedre i Tokyo.

- Vi har funnet en del ting vi ønsker å endre på. Vi skal ha fokus på styring, styre det dit vi vil. Det betyr blant annet å spille litt bredere, og så håper jeg at vi klarer å holde oss friske og få en bedre rytme enn vi hadde i VM, sier landslagssjefen, som også har gått litt utenfor banen for å forberede laget best mulig.

- Jeg har prøvd å hente erfaringene til dem som har vært med i OL tidligere, men ingen av dem har vært der under en pandemi. Uansett blir det mye nytt for oss, sier trønderen, som blant annet nevner reservenes plassering. Espen Christensen, Sebastian Barthold og Simen Holand Pettersen blir liggende i Fukuoka når de andre drar til Tokyo. Dit er det en time og 40 minutter med fly.

- Etter VM annonserte du mer trening på syv mot seks. Får vi se mer av det?

- Ja, vi har trent mye på det, og vi vil bruke det i mye større grad enn før. Men det blir ingen radikale endringer. Det blir mest 6-0 - som før.

Berge har i lang tid analysert motstanderne som venter Norge, og han gir dem denne karakteristikken:

Brasil: Brasilianerne pleier å være bra i begynnelsen av mesterskap, men det er et lag vi egentlig skal ha bra tak på. (Har tapt bare én av åtte kamper, og det tapet kom for ti år siden.)

Spania: Det er et lag vi ikke har slått ennå, så jeg føler det er på tide. Det er et lag stappfullt av rutine, og alle har trøbbel mot Spania. I VM kom vi til store sjanser mot dem, men greide ikke å sette ballen i mål. De har en del lagdeler som kan vinne kampene for dem, en del strenger å spille på.

Argentina: De var bra i Egypt og har tatt kjempesteg. De spiller utradisjonelt forsvar med stor innsats. Vi må være kløktige mot dem.

Tyskland: Der vet vi hva som møter oss, en fysisk match. Tyskland er blitt bedre etter at de byttet trener. De har fått mer struktur og er blitt mer kreative etter at Alfred Gislasson overtok.

Frankrike: Her har vi en revansje å ta. Der var mot dem vi spilte vår dårligste kamp i VM. De kom med en nedgruppert forsvar og lurte oss til å skyte i en del første-situasjoner. Det må vi unngå i OL.

Norge har deltatt bare en gang tidligere med et herrelag i OL. Det endte med 9. plass i München 1972.

Det blir bedre nå, gutter?

  • Den uoffiselle testkampen mot Sverige 20. juli endte 26-26.

OL-kampene (norsk tid):
Lørdag 24. juli: Norge-Brasil kl. 02.00
Mandag 26. juli: Spania-Norge kl. 09.15
Onsdag 28. juli: Norge-Argentina kl. 09.15
Fredag 30. juli: Tyskland-Norge kl. 14.30
Søndag 1. august: Norge-Frankrike kl. 09.15   

Norges kamper blir sendt på TVNorge og Discovery+.

Les mer om Håndballgutta og om OL i Tokyo.