Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Marielle Martinsen ble nok en gang Norges toppscorer, med 20 poeng.
Marielle Martinsen ble nok en gang Norges toppscorer, med 20 poeng.
Foto: Axel Heimken/kolektiff

Beachjentene tapte bronsefinalen

Heller ikke for beachjentene ble det noen god avslutning på EM, etter tap mot Spania.

Spania kom best i gang fra start i første periode, og ledet 6-0 før Norge fikk sine første poeng. Så jevnet det seg ut og Norge kom tilbake og spilte til uavgjort. Mot slutten av første periode dro imidlertid Spania ifra igjen, og vant 21-18.

Norge scoret andre periodes første poeng, men hele denne perioden ble svært jevn. Norge var på et tidspunkt foran med tre poeng, men brått var Spania foran igjen. Det ble en spennende avslutning, men det var dessverre Spania som trakk det lengste strået, og vant bronsefinalen 2-0.

Skuffede norske jenter måtte dermed ta til takke med en fjerdeplass i EM, og tap i mesterskapets to siste kamper.

Trener Eskil Berg Andreasen var skuffet, men fattet ved mesterskapets slutt:
- Vi er selvfølgelig superfornøyde med at vi er kvalifisert for VM neste år. Det er veldig viktig for beachhåndballen i Norge at vi hvert år er med å kjempe i mesterskap! Når det gjelder bronsefinalen, så oppleves den litt som semifinalen. Vi hang godt med fra start i hver av periodene, men når vi hadde spilt i 7-8 minutter dro Spania i fra, og vi klarte ikke å henge med. Vi er skuffa nå, selvfølgelig, etter å ha tapt en kamp og tapt medaljer, men totalt sett skal vi være fornøyde med mesterskapet!

Hovedleder Siv Øye Carlsen forteller at de før bronsefinalen valgte å informere EHF om at de kom til å spille i shortsene de hele tiden har ønsket å benytte i mesterskapets siste kamp. De valgte å informere på forhånd, for å ha en åpen og ærlig dialog i saken.

Kampfakta
Beach-EM - kvinner, bronsefinale
South Beach, Varna, Bulgaria
Norge - Spania 0-2 (18-21, 22-23)
Norges toppscorer: 
Marielle Martinsen - 20.

Se også våre beach-EM sider og EHF mesterskapsside.

Du kan også følge Beachjentene på Instagram