Annonse:
2023 Haslum Cup
Annonse:
2023 Haslum Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LK02 i EM i Slovenia.
Foto: EHF

Juniorjentene tapte åpningskampen

Jentene fra Tsjekkia ble litt for sterke da de norske juniorjentene tapte åpningskampen i EM 25-28.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juniorjentene (LK02) har spilt sin første kamp i EM, og møtte Tsjekkia til en saftig duell i Celje i Slovenia. Kampen bar preg av høy fart og godt forsvarsspill i begge ender av banen, men også en del tekniske feil. Ikke så rart kanskje, for dette er det første mesterskapet jentene har spilt siden 2019. 

Juniorjentene holder hodet kaldt, og spiller jevnt med de tsjekkiske jentene i store deler av første omgang. Mye godt forsvar- og keeperspill gjør at de norske jentene scorer ti mål i løpet av de første 30 minuttene, men ligger likevel under med to mål til pause.

De norske jentene starter andre omgang med høy fart, og det tar ikke mange minuttene før de er à jour med Tsjekkia. Omgangen er om mulig mer spennende enn første, og det er lenge jevnt mellom de to lagene. Tsjekkerne drar sakte, men sikkert ifra, og leder med tre og fire mål over en lenger periode. Juniorjentene gir seg ikke, og sørger for at ledelsen ikke øker. 

Tsjekkia blir dessverre for sterke, og kampen ender til slutt 25-28.

– Usikkert og unøyaktig angrepsspill preget førsteomgang for oss, og forsvarsspillet er for lite dynamisk. Vi kommer ofte i situasjoner en mot en med for stor avstand mellom oss. I kontringsspillet har vi også vært mye skarpere, senest i SOC for en uke siden. Etter pause står vi bedre bakover en periode og kommer opp på 14-14, men en kort periode med for tidlige avslutninger fører Tsjekkia tre mål foran igjen. Resten av kampen jager vi bak hele veien, men klarer ikke ta igjen forspranget, var kommentaren fra trener Tore Johannessen etter kampen.

– Vi er skuffet over tap, men klare for å løfte oss mot Romania, sier han.

Juniorjentene spiller neste kamp allerede i morgen, 9. juli. De møter Romania klokken 19.00. Kampen kan du se på EHF TV.

KAMPFAKTA
Junior-EM, gruppespill

Norge – Tsjekkia 25-28 (10-12)
Dvorana Zlatorog i Celje, Slovenia
Norges toppscorer: Martine Andersen med 6 mål.
Tsjekkias toppscorer: Kristýna Königovà med 8 mål.
Utvisninger: Norge 5x2 min., Tsjekkia 2x2 min.

Se fullstendig kamprapport
Les mer om jr.-EM
Les mer om Juniorjentene