Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trenerutvikling_trener_illustrasjon640x360web.jpg
Alle trener i norsk idrett må ta Trenerattesten, som igjen idrettslaget må godkjenne inne på minidrett.no/trener.

Trenerattesten blir obligatorisk

På Idrettstinget 2021 ble det bestemt at Trenerattesten fra Norges Idrettsforbund blir obligatorisk.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars lanserte Norges Idrettsforbund (NIF) trenerattesten: En digital gjennomgang for trenere i barne- og ungdomsidretten. Trenerattesten skal sikre at barn og unge møter et likere og mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett og klubb, og nå blir den obligatorisk.

- Trenerattesten er som et kinderegg: Treneren får påfyll av kunnskap, innsikt og refleksjoner om sin viktige rolle, og klubbene får et verktøy som vil gi dem oversikt over trenerne sine, og hvilken trenerutdanning de har. Vi i NHF får en bedre IKT-løsning inn mot kurs og utdanning, kan tilby videre trenerkurs direkte til trenere og får oversikt over hvem som er trenere i idretten vår, sier utdanningsansvarlig i Norges Håndballforbund, Jan-Ivar Lorentzen.

Trenerattesten kommer i to versjoner – én for trenere i barneidretten og én for trenere i ungdomsidretten. Idrettstinget har i tillegg bedt om at det utvikles en trenerattest for de som trener voksne.

Alle som har fullført trenerattesten får automatisk denne kompetanse synlig på sin idretts-CV, og man får tilgang til en ressursside med fagstoff og tips fra noen av Norges beste trenere og utøvere.

- Trenerattesten er allerede tilgjengelig for alle håndballtrenerne våre. Logg deg inn, registrer deg med klubben din og ta trenerattesten, oppfordrer Lorentzen.

Ta Trenerattesten her!

Les mer om Trenerattesten på Norges Idrettsforbund sin hjemmeside