Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fargerik Håndball på Kolstad i 2015.
Fargerik Håndball på Kolstad i 2015.
Foto: Robert Magnussen

Tildeling av midler til Fargerik Håndball

Nå er det bestemt hvilke klubber som får midler til Fargerik Håndball-prosjekter i 2021.

På Håndballtinget i 2019 ble det vedtatt å avsette midler til prosjekter som skal bidra til å inkludere flere barn og unge med innvandrer- og minoritetsbakgrunn i håndballen. Seks millioner kroner er satt av til dette i tingperioden fra 2019 til 2022.

- Endelig ser vi muligheter for en normal høst. Derfor deler vi nå ut tilskudd til klubber som har søkt om midler til sine prosjekter, slik at de kan komme i gang til høsten, sier Eva Skei, prosjektleder for inkludering i Norges Håndballforbund (NHF).

Prosjektet skulle i utgangspunktet starte opp i februar 2020, men ble utsatt som følge av koronasituasjonen. Utlysningen av prosjektmidler ble dermed lagt ut høsten 2020, og mange flotte søknader kom inn. Nå er det bestemt hvilke klubber som får tildelt midler for inneværende år.

- Vi håper at midlene blir en positiv støtte til klubber som ønsker å gjøre en ekstra innsats for barn og unge med minoritetsbakgrunn. Flere av klubbene har trener- og dommerkurs for ungdommer og unge voksne, og vi tror at dette vil bidra til at vi kan holde på ungdommene litt lengre.

Mot slutten av året vil NHF igjen lyse ut nye midler og håper på flere gode prosjektsøknader fra klubber og lag som vil jobbe med inkludering av denne målgruppen.

- Vi oppfordrer alle klubber som ønsker å gjøre en ekstra innsats for å få med flere barn og unge med innvandrer- og minoritetsbakgrunn og trenger litt ekstra ressurser til å gjennomføre prosjekter til å søke. Har de et godt prosjekt, vil det være gode muligheter for å få tilskudd, sier Skei.

Følgende klubber får tildelt midler i 2021:

Region Øst

Lervik
Tøyen/Vålerenga
Tøyen
Linderud/Linje 5 Håndball
Bjørndal

Region Sør

Elvebyen HK
HK72 Sande

Region SørVest

Våg
Grane Arendal
Sola HK
Viking

Region Innlandet

Storhamar HK
Vang

Region Vest

Florø
Årstad
Åsane
Løv-Ham HK
Nore Neset og Os

Region Nord

Orkanger
Kolstad
Kirkenes
Terråk

Les mer om Fargerik Håndball