Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Vidar Ruud

Ole Erevik tildeles Håndballstatuetten

I 15 år var Erevik profesjonell håndballspiller. Nå hedres han med Håndballstatuetten.

Ole Erevik debuterte i eliteserien for Stavanger Håndball, og i 2004 flyttet han til utlandet på en proffkontrakt med spanske Ademar Lèon. Senere var han innom spanske CD Bidasoa, tyske MC Magdeburg og franske Pays d’Aix UC, men tilbrakte størsteparten av sin karriere i Danmark. Der spilte han for KIF Kolding, Aalborg Håndbold og GOG.

- Mitt fremste minne på klubbplan var det nok da vi vant Cupwinners Cup med Ademar Leon i mitt første år som proff. Den håndballbyen som Leon var og er, og de opplevelsene som året i byen ga meg kommer jeg aldri til å glemme. 

Ole Erevik på GOG Foto Henning Bagger.jpg

Erevik i mål for GOG. Foto: Henning Bagger

I 2001 debuterte Erevik som målvakt for Håndballgutta, og han spilte 184 kamper i landslagsdrakta frem til han la opp i 2017. Han har vært med i en rekke VM- og EM-sluttspill for Norge, med høydepunktet i VM i Frankrike.

- På landslagsplan er mitt fremste minne å få lov til å være med å ta medalje med Håndballgutta under VM i Frankrike i 2017. Det var ekstremt spesielt, også fordi vi ett år tidligere tapte semifinalen mot Tyskland i EM i Polen. Selv om det utvilsomt var noe i emning, så var det nok ikke alle (av de eldre, i alle fall) som var like sikre på at vi kunne få muligheten til å spille om medalje igjen i løpet av vår gjenværende tid på landslaget.

- Da det kulminerte med medalje i Frankrike, var det et utrolig punktum på landslagsreisen for min del. Det hele startet med VM i Tunisia i 2005, og deretter transformasjonen som i dag har gjort Norge til en medaljekandidat i alle mesterskap vi stiller opp i. Det har vært et eventyr å være med på.

Selv om Erevik la opp for to år siden, har han på ingen måte lagt håndballen på hylla. I dag er han et kjent fjes for mange håndballinteresserte som følger mesterskapene på TV.

- Jeg er så heldig å få jobbe med håndball gjennom min rolle i NENT Group (Viasport/TV3). Det er noen fantastisk spennende oppgaver. Slik har jeg også stadig en fot i miljøet, og håndballsulten stilles på den måten. I tillegg har en jeg stilling som prosjekt- og innholdsansvarlig på et nettmedium i København.

2019 Ole Erevik Kumamoto Foto VIdar Ruud.jpg

Ole Erevik og Karoline Dyhre Breivang i studio under VM i Kumamoto, Japan i 2019. Foto: Vidar Ruud

Hvordan tror du det kommer til å gå med Håndballgutta og Håndballjentene i OL?

- Det kommer til å bli utrolig spennende. Som nevnt har Håndballgutta nå blitt en medaljefavoritt i hvert mesterskap de stiller opp i, så også i sommerens OL. Medaljefavoritt er en rolle som Håndballjentene har hatt i flere tiår, så de reiser også til Tokyo med glimrende muligheter. Jeg tror på medaljer til begge lagene. Om det blir to gull vet jeg ikke, men mulighetene er absolutt til stede.

Hvordan er det å motta Håndballstatuetten?

- Det høres ekstremt klisjeaktig ut, men det er en stor ære. Det var en stolt gutt som la på telefonen etter at Per Otto Furuseth ringte og fortalte meg det første gang. Å bli en del av det utrolig prominente selskapet av spillere som tidligere har mottatt utmerkelsen er ikke noe alle norske håndballspillere får lov til, så jeg er både ydmyk, stolt og rørt over at NHF også har funnet plass til meg.