Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Volda Håndball

Jubler over gjenåpning av håndballen

Generalsekretær Erik Langerud kaller dagens gjenåpningsvedtak et stort skritt på veien mot normale tider.

Etter regjeringens seneste vedtak om gjenåpning, gjelder følgende overordnede retningslinjer for norsk håndball:

**Håndballag bestående av spillere under 20 år kan trene og spille som normalt. I eventuelle kamper og turneringer kan de møte lag fra alle landets regioner/kretser.

**Lag fra REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon kan trene som normalt innendørs med fullkontakt, og spille eventuelle treningskamper uten geografiske begrensninger.

**Lag innen seniorhåndballen fra 3. divisjon og lavere kan trene som normalt innendørs med fullkontakt, og spille eventuelle treningskamper mot lag fra egen region.

- Dagens kunngjøring er svært positivt nytt, både for norsk håndball og for idretten og samfunnet for øvrig, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

- Dette er et stort skritt på veien mot normale tider. At det nå åpnes for normal aktivitet på alle nivåer gjør at vi kan planlegge videre for oppstart av NM og seriespill i august, innenfor de rammene vi har satt opp, sier Langerud.

- Nå er vi svært glade for også å ha fått med «voksenbredden», som har måttet vente så lenge. Det betyr utrolig mye. Vi må samtidig minne klubbene på at det kan finnes lokale retningslinjer som er strengere enn de nasjonale. Disse må man sette seg inn i, påpeker generalsekretæren.

Oppdaterte protokoller pr. 18. juni 2021:

Treningsprotokoll for topphåndballen

Treningsprotokoll for lavere divisjoner

Oppdatert protokoll for barne- og ungdomshåndballen blir klar over helga.