Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Claus Fisker / Reuters / NTB

Heidi Løke er ikke aktuell for OL-troppen

Heidi Løke har informert landslagssjef Thorir Hergeirsson om at hun ikke er tilgjengelig for sommerens OL.

Det er personlige årsaker som gjør at Løke, som til daglig spiller i Vipers Kristiansand, ikke vil være disponibel for Håndballjentene under sommerens olympiske leker i Tokyo.

- Jeg har gode minner fra tidligere OL, men denne gangen er det riktig for meg å prioritere annerledes, og bli hjemme med familien. Jeg er fortsatt like sulten og motivert for landslagsspill, og neste OL er om kun tre år, sier Heidi Løke, som var med på lagene som tok OL-gull i London i 2012 og bronse i Rio de Janeiro i 2016.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson støtter Heidi Løkes beslutning, og ser fram til hun kommer tilbake i landslagsdiskusjonen.

- Vi i landslagsledelsen har forståelse for at Heidi har behov for å prioritere annerledes nå, og støtter beslutningen hennes. Døren til landslaget står åpen, og hun er velkommen tilbake for å kjempe om plass på laget når hun er klar for det, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Heidi Løke understreker at hun ikke vil gi flere kommentarer, og ber om at det ikke blir stilt ytterligere spørsmål om saken.